ofertă

(încă o postare uitată din 2015, pe vremea când multe lucruri păreau că ar trebui să mai aibă sens)

Guvernul e bun. Altfel de ce l-am alege? De ce l-am lăsa să ne conducă? De ce i-am da și bani pentru asta? Propoziție adevărată.

Tu cetățene, ai ceva de ascuns? Nu, din moment ce folosești un smartphone deci îți documentezi benevol și amănunțit existența oră de oră, metru cu metru, kilobyte cu kilobyte, pixel cu pixel în fața oricui ar putea fi interesat.

Tu cetățene, ai intenția să faci vreo ilegalitate, să înșeli, să furi, să atentezi, escrochezi, terorizezi, răpești, preacurvești, pornografești infantil doamne ferește? Evident nu, altfel nu am sta acum de vorbă. Ești un cetățean cinstit, drept, care crede în binele imanent și în relația pozitiv – sinergică dintre tine și clasa conducătoare. Am mai stabilit un adevăr.

S-a observat statistic că o parte din cetățeni, deși aparent cinstiți sau cu intenții probabil pozitive, ajung prin te miri ce întâmplări nefericite ale vieții să aibă probleme cu guvernul prin mijlocirea verticalei și hipermetropei justiții. Sigur, nu te vezi în situația asta dar se poate întâmpla oricui în ziua de azi să fie convocat de prelații justiției să viziteze pivnițele purificatoare ale Ordinului. Nu ai prefera o asigurare?

Propunere: fiecare cetățean să semneze o declarație prin care renunță la dreptul de a mai fi judecat. Oricum judecata e degeaba fie vorba între noi. Pentru ce să riști să ajungi acolo dacă poți printr-o simplă semnătură să împiedici orice posibilitate. Uite, pentru o reducere de 10% pe 3 ani la impozite și taxe ai putea semna și recunoaște deschis că orice eventual proces penal care să te implice nu are rost (pentru că în fapt chiar nu are). De ce să se mai cheltuiască atâția bani cu procese, cu anchete, de ce să ajungi plimbat ca ursul cu belciug în nas pe la DNA în fața camerelor de luat vederi. Ai putea semna că dacă Preuteasa cu gâtul scurt – prin Reprezentanții Săi în teritoriu – consideră că ești un element negativ, te supui dorinței Lor, evitând tergiversările unui proces și te duci direct în pușcărie, conform unui proces (verbal) întocmit succint la fața locului. Ai ceva de pierdut? Nu. În primul rând că te știi cinstit deci nu vei avea oricum problema asta. În al doilea rând că dacă prin absurd s-ar întâmpla, etapa cu procesul e o tergiversare inutilă și scumpă – tot acolo ajungi. În plus știi sigur și ai încredere că guvernul nu îți vrea răul pentru că am stabilit asta împreună de la început. Ce nevoie ai de dreptul să fii judecat? Să fim serioși, doar un infractor ar putea gândi că se poate sustrage pedepsei încercând să înșele poporul folosind chichițe avocățești. Tu ești un om cinstit, nu ai nevoie de așa ceva.

Gândește-te la câte programe ar putea implementa guvernul cu banii economisiți de pe urma anchetelor și proceselor ce nu vor mai avea loc. Câți pedofili înrăiți care mișună pe toate străzile întunecoase vor putea fi eutanasiați cu celeritate. Câte detectoare de metale ar putea fi cumpărate pentru fiecare școală și grădiniță așa încât să se reducă numărul masacrelor cu arme de foc. Câte gratii (și respectiv cât de groase) se vor putea suda la geamurile autobuzelor care duc și respectiv aduc copii în mai mare siguranță de la școală spre frustrarea atâtor neobosiți răpitori etc etc.

Gândește-te cât de ușor ar fi și pentru tine să fii pedepsit imediat ce ai greșit, la prima sută de euro furați, în ziua faptei, să nu ajungi să greșești cu milioanele, să nu cazi în păcat atât de adânc încât să fie nevoie de zeci de ani de pușcărie.

Deci ia de aici cetățene și semnează, uite jos acolo unde e linia aia, că renunți la orice litigii sau contestări viitoare în relație cu Ordinul Justiției și voucherul va fi al tău pe loc. Nu are rost să mai pui întrebări, sunt sute de persoane care așteaptă după tine la coadă să semneze. Așa. Semnează și aici că ai primit voucherul. Bine. Acum fostule cetățean, vezi că este ofertă la Samsung Galaxy S7 și poți plăti cu voucherul prima rată. La achiziție include și traficul de date pe 3 luni pentru aplicația cu care vei face în timp real dovada bunei credințe de care oricum nu ne îndoim, auditarea e doar o formalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *