Arstechnica.com e un site foarte citit, foarte influent pe care îl urmăresc zilnic cu toate că e vizibil pro-Apple.
Ieri pe prima pagina dau cu ochii de un titlu:
MacBook 2015: un laptop ciudat care probabil nu e pentru tine (încă).
Interesant, cum să publice Arstechnica un review cu un mesaj atât de explicit negativ despre Apple?
Observați că bietul om a simțit, probabil din instinct de conservare, că nu e chiar în regulă ce scrie și a adăugat vinovatul “încă”.
Cum aveam de lucru am lăsat pe mai tărziu lectura. După câteva minute redeschid browserul să citesc ceea ce părea o abatere de la normă deci promitea să fie interesant. Și chiar a fost. În 5 minute titlul articolului s-a schimbat:
MacBook 2015 prefigurează un viitor care nu chiar aici.
Mult mai dulce. Mult mai prudent. Mult mai ambiguu în ce privește influențarea deciziei de cumpărare.
Credeți că am mai citit articolul? Mi s-a făcut puțin silă și am citit doar primele câteva fraze cu un gust de cenzură în gură. Andrew Cunningham care a semnat și originalul și versiunea secundă probabil a aflat în mod brutal că un cățel cuminte nu mușcă mâna care îl hrănește și a schimbat rapid titlul. Atât de rapidă a fost schimbarea (probabil telefonată de la Apple – da, arstechnica e ATÂT de important!) încăt nu a fost timp să schimbe și conținului din care nu mă pot abține să nu citez:
Majoritatea produselor sunt definite de ceea ce oferă. Comparativ cu alte laptopuri, MacBook e definit de ceea ce nu are.
Și încă una dacă nu e de ajuns:
În ciuda rezoluției native de 2304×1440, ecranul MacBook-ului arată ca unul de 1280×800…
Să vedem cât mai stă autorul angajat la arstechnica.com.
Ia de aici dacă vrei să verifici deși e posibil ca versiunea actuală a articolului să elogieze laptopul subțire fără mufe și cu ecran TN.