oamenii de știință englezi contra alergiei

Înaintea savanților americani trebuie să recunosc că, în ce privește tema dragă mie – a alergiilor în secolul 21 – am luat contact cu realizările oamenilor de știință britanici.

Mă duceam eu cu mașina undeva, ocazie cu care aud la radio (la BBC) despre ultimele cercetări în materie de alergii ale supușilor majestății sale cu m mare. Ce au constatat ei? În mod surprinzător, expunerea copiilor la alimentele la care fac alergie, în timp, culmea, duce la obișnuirea organismului cu factorul alergen.

Asta e complet neașteptat… De asta le-a și trebuit savanților atîta pînă să înțeleagă (sau poate nici nu au înțeles, doar au constatat din greșeală).

Emisiunea era pigmentată, pentru realism, cu interviuri cu mame de copii alergici care relatau cu multă elocvență despre rezultatele uimitoare ale neobișnuitei terapii.

O mamică (acum nu atît de disperată ca înainte de studiu!) spunea cu respirația sacadată de emoție:
„medicul mi-a recomandat să îi dau copilului o cantitate foarte mică de arahide la început și treptat să cresc această cantitate. Am avut rezultate foarte bune la acest tratament. Acum sînt fericită: nu mai trebuie să citesc fiecare etichetă a fiecărui aliment și să elimin orice aliment care conține urme de arahide. Sîntem foarte mulțumiți.”

Mesajul meu către femeie:
FEMEIE, dacă nu citeai etichetele și îi dădeai alimente cu arahide de la început, nu ați fi avut problema în primul rînd. Nici nu ar fi observat copilul că e alergic. E drept că nici nu erai acum fericită că ai urmat un tratament atît de neobișnuit.

Mesaj către oamenii de știință:
Felicitări! Cine s-ar fi gîndit?…

2 thoughts on “oamenii de știință englezi contra alergiei”

  1. Cred ca de data asta ai cazut in capcana observatorului. In viata toate lucrurile sunt complicate, iar lucrurile complicate sunt alcatuite din lucruri simple, insa uneori dezamagim din cauza simpla a faptului ca doar ne ducem viata!

  2. Oamenii pot muri de la alergii; in Romania am auzit de dinastea numai de la veninul de albina dar se pare ca in Americi e mai popular cu arahidele. Cica li se umfla gatul si nu mai pot respira. Sa-i expui la chestiile la care sint alergici e o solutie ca sa nu mai faca copii (uite cum fac glume morbide) si sa starpesti genele astea alergice.
    In RO cred ca oamenii care au avut reactii asa de violente la substante asa de comune au murit de mult si iata ca poporul e mai putin alergic pe total.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *