savanții și murdăria la copii

Cercetătorii americani au constatat că rezistența organismului a scăzut iar bolile de piele și alergiile au crescut de vreo 3 ori în ultimii nu știu cîți ani și că vinovată ar fi igiena excesivă a celor mici. Nu am link – la TV am auzit „descoperirea” deci e adevarată. Noroc că s-a lăsat așa ușor descoperită.

Mda, nebuni cercetătorii americani.

Hai să sterilizăm orice ating copiii, să îi ducem undeva unde să nu audă cuvintele urîte ale celor mari și unde să nu poată fi niciodată răpiți de răufăcătorii care pîndesc vigilenți după fiecare colt, unde în alimente nu ajunge niciodată nicio fărîmă de arahide, unde la fiecare gradiniță se vorbește numai limba engleză și franceza și germană și spaniolă și ceva limbaje formale, unde toate școlile sînt speciale (cu totul și cu totul speciale!) și unde medicamentele pentru copii se dau gratis și fără prescripție în orice cantitate, unde – oh ce lume minunată ar fi – toți dar toți băiețeii ar fi îmbrăcați numai în albastru și s-ar juca numai cu mașinute și toate fetele ar fi îmbrăcate numai în roz și s-ar juca doar cu barbie (mă rog, și cu hannah montana cînd ar crește puțin), unde fairy ucide fiecare microb – oricît de inofensiv, unde apa nu este așa de dură cu copiii gingași și neajutorați (dar nici prea moale!), unde iarba este întotdeauna verde și nu există nicio insectă (ofensivă sau ba), unde nisipul e fiert înainte de a fi utilizat, unde copiii mănîncă întotdeauna tot din farfurie și se culcă la ora prescrisă de pediatru fără să clipească, unde pampersul e mai pur și mai absorbant, unde copiii ceilalți nu sînt niciodată răi (stai, ar fi nevoie de copiii altora acolo? poate fi periculos… deci nu) și unde pedofilii care colcăie pe tot internetul (și împotriva cărora orice este justificat) nu vor putea trece niciodata de înaltele firewall-uri pe care urcă molcomă, an după an, tot mai sus – iedera.

Astfel ei vor crește puternici și sănătoși, mai puternici și mai sănătoși generație după generație.

Despre alergii mai am de zis pentru că, fără măcar o mică alergie în familie, nu ne putem numi civilizați.

PS: nu am copii, de asta îmi dă mîna să vorbesc așa – mea culpa.
PPS: mi-am amintit de mămica aia de la reclamă care zicea că „murdărirea este bună”.
PPPS: heal the world!

2 thoughts on “savanții și murdăria la copii”

  1. Daca iti amintesti, ca si eu o spun din amnitire, prin secolul XIX, in anglia, baile nu erau prea apreciate, din cauza ca oamenii se imbolnaveau … daca aveau dreptate? :)))

  2. Regina Elisabeta (oare of fi existat si Elisaalfa?) spunea "I take a bath once a month, whether I need it or not." deci igiena personala are radacini adanci de tot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *