logitech setpoint v6.00

A apărut o nouă versiune majoră de driver pentru mouse Logitech (Setpoint 6.00). Cum bestia îmi dădea de furcă (și funcțional, pentru că uita setările legate de viteza de scroll, și ca design al interfeței cu utilizatorul, pentru modul cum deschidea dialoguri la click pe un option box), am hotărît cu bucurie să-l instalez imediat.

23MB pentru un driver de mouse e încă o dovadă de lipsă de bun simț dar treacă de la mine, dacă tot am atîta RAM, cu ce să-l umplu dacă nu cu drivere?

Instalarea a început cu un mesaj important dar cam trist:

setpoint6

Adică nu doar că trebuie să booteze iarăși din nou dar se vor pierde inevitabil toate setările și vă rog să mă credeți, dacă l-ai luat în serios pot fi multe setări de pierdut.

Am analizat 3 secunde și am decis: oricum setările se pierdeau și în versiunea veche – de ce mă anunță ca și cum ar fi o noutate proaspăt introdusă în versiunea 6? Am dat click și l-am instalat.

Pînă acum nu știu dacă au făcut ceva mai bun în noua versiune. Pot spune sigur că la pierderea setărilor nu a apărut nicio eroare și că ele într-adevăr s-au pierdut conform specificațiilor. Măcar pentru atît și tot merita instalat – de data asta a fost previzibil în comportament.

Nu au rezolvat problema estetică legată de dialogul care apărea la click pe opțiune dar au rezolvat măcar dialogul prin care selectezi o aplicație pentru personalizare – în sfîrșit l-au făcut să arate ca în Windows 95. Nu-i nimic că icoana din zona de notificare a sistemului (system notification area) arată ca icoana unei aplicații din Windows 3.11 (se pare că nu se pot abține!). Să zicem că se poartă interfața retro:

sna

Au scos și metalul care acoperea ferestrele versiunii trecute, acum interfața e mai curată:

ScreenShot00935

Cred că sînt mult prea pretențios, am intrat în detalii și nu am pomenit esențialul: da, cursorul încă se mișcă pe ecran și după actualizare deci mă pot declara mulțumit.

Ca să testez noul driver voi folosi zilele următoare din nou MX Revolution, poate pînă la urmă, dacă mă forțez destul voi ajunge să-l și iubesc… Voi edita postarea după cîteva zile cînd o să-mi dau seama dacă mai pierde sau nu setările. Să fie într-un ceas bun! Măcar de data asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *