logitech MX revolution

Mi-a murit mouse-ul, ăla de care mă minunam că merge și cu o singură baterie (nu exclud ca exact puseul meu de inventitate să-l fi omorît).

Am luat altul. Logitech MX Revolution. Frumos. Negru. Mare.

Am instalat ultima versiune de drivere de la Logitech. Am dat cîteva clickuri și în 5 minute mi-am dat seama că am un mouse modern cu un soft (driver) și mai modern. Cam așa arată un dialog pentru deschiderea unui fișier în viziunea Logitech 2010:

Îmi amintesc de un raport despre cum a evoluat în faza de dezvoltare interfața din Windows 3.1 spre Windows 95. Acolo era o secțiune despre cum în Windows 95 dialogul ăsta a fost radical îmbunătățit (și chiar a fost). Doar că pe Logitech au uitat să-i anunțe așa că ei sînt și în 2010 cu dialogul din Windows 3.1 (te-ai putea întreba cum l-au compilat în codul de 32 de biți dar din NEfericire Microsoft a implementat versiunea veche și în 32 de biți – ca să îi ajute pe Logitech probabil).

Nu aș fi fost atît de deranjat, uneori și eu sînt baroc, doar că nu am reușit să îmi dau seama din dialog care e folderul pe care să-l deschid pentru că dialogul vechi nu a fost gîndit pentru nume de foldere sau fișiere de peste 8.3 caractere așa că Microsoft Visual Studio e greu de diferențiat de Microsoft Visual Studio 9.

Dragă Logitech: începînd cu Windows 95, dialogul pentru deschiderea fișierelor permite lucrul cu fișiere sau foldere cu nume lungi. De atunci dialogul foarte vechi din poza de mai jos a fost înlocuit cu dialogul vechi din poza de și mai jos. Te rog să încerci ca, măcar la aniversarea celor 16 anișori de la eveniment, să iei act și să te corectezi. Mulțumesc!

Dialogul din Windows 3.1 (seamănă cu Logitechu’?):

Dialogul din Windows 95:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *