pps ratat la filtrare

Am primit iar un fișier de powerpoint d’ăla de se trimite la toți din listă. Unele sînt despre credință, altele despre minunate fructe și legume tăiate în forme miraculoase, altele despre frumuseți nebănuite sau secretul vieții fericite în profund acord cu universul și aș mai putea continua dacă nu aș vrea să mă opresc aici. Spre deosebire de toate celelalte remixuri de imagine cu lipsă de gust și inspirație primite de cîțiva ani încoace, pe cel de azi l-am deschis. Avea subiectul “canionul antilopei”.

Îl deschid cu un interes complet necaracteristic pentru mine în astfel de situații de viață și ce găsesc înăuntru? 2221 de kiloocteți de imagini suprapuse cu inteligente respectiv artistice texte explicative precum cele de mai jos:

Am pus aici spre deliciul vostru personal doar un rezumat. Creația este mai amplă.

Ce observăm în necesarele texte însoțitoare pe care poetul anonim nu s-a putut abține să nu le scrijelească pe negrul PowerPointului?

  • o mulțime de puncte de suspensie respectiv de semne de exclamare (sună mai științific cu “respectiv” deci rămîne așa).
  • propoziții întrerupte brutal, înainte de final de respirația tăiată de emoție sau de căderi de glicemie datorate percepției minunii.
  • fiecare pagină are partea ei bine reprezentată în întreg de epitete sau mijloace literare speciale cum ar fi exagerarea, dramatizarea, poezia cu briceagul în mînă.
  • negrul din fundal ar trebui să ne sugereze marțialitatea inerentă unui slideshow cu adevărat important în viață.

Cîteva fragmente care mi-au plăcut în mod special:

  • incredibil de frumos
  • rămîi mut, fără a înțelege ce vezi…
  • aproape invizibilă, se pătrunde
  • Miracol al naturii!

și ultimul dar nu cel de pe urmă (ce fain sună)…

  • derulare automată.

Atît din mulțimea de puncte de suspensie, semne de exclamare sau propoziții incomplete cît și din textul explicit (vezi imaginea a treia de sus în jos) se vede treaba că artistul anonim care a băgat cu forța imaginile în PowerPoint și care nu s-a putut abține să nu le și comenteze după puteri, e în pragul anevrismului pe care însă îl stăpînește cu multă abilitate literară.

Întrebare pentru 100 de puncte:

De ce l-am deschis tocmai pe ăsta (pps)? Ce anume a avut atît de special încît să treacă de filtrul aspru care le cam trimite pe toate e-mailurile cu atașamente pps la gunoi?

Răspuns:

Am citit în buna mea tradiție altceva decît scria de fapt, mai exact am citit “camionul antilopei”. Cum puteam rata un pps cu nume atît de promițător? Ar fi avut toate datele să fie primul pps care să-și merite biții. Putea fi pps-ul meu primordial… Putea fi… incredibil de frumos…

Notă: cele 100 de puncte au fost cîștigate deja pe merit de mine pentru că am răspuns cît se poate de corect și complet.

10 thoughts on “pps ratat la filtrare”

  1. Ca sa incep cu sfirsitul, nu e frumos din partea ta! As fi cistigat cele 100 de puncte, asa poate primesc sfertul de pepsi, sau ala era numai la cintic? Ca tot veni vorba de cintic, acolo ai formulat asa de ambiguu incit am crezut ca intrebi despre cintul de dinainte… De ce nu am comentat acolo? Pentru ca ajungea amaraciunea aia de vaitaturi pe primul loc in „populare”;)

    Cel mai tare MIE mi-a placut asta:”Atît din mulțimea […] e în pragul anevrismului pe care însă îl stăpînește cu multă abilitate literară.”, nu de alta, dar refuz sa cred ca ai picat in eroarea celor care zic: „saracul, are prostata”! Aici e cu siguranta vorba de o figura de stil si ma frustrezi ca nu te pot critica;)

    Voiam sa propun un 9(noua) pentru comentariul tau literar, dar pentru ca ai fost rau cu Aburel si pentru „cel mai absolut de genial” comentariu al sau i-ai dat 8, atit primesti si tu! Si ca sa mai fac un comentariu offtopic, Aburel a avut un comentariu si mai tare intre timp! Primesti ceva deosebit daca ghicesti care!

  2. @R: prima dată am vrut să zic „anevristului” dar era nemeritat de dur așa că am renunțat pentru mai popularul anevrism.

    Care a fost comentariul ala asa de prost notat de mine a lui Aburel?

  3. „anevristului” era mai pe gustul meu si potrivea mai bine cu imagineam mea despre tine
    Pe de alta parte, in fata unui asa …. miracol al naturii … mai greseste omul si-si iasa din tipare

  4. mie cel mai mult mi-a placut comentariul lui Aburel de la „stare de fapta”;)
    Dar cine stie… poate eu fiind iliterat d.p.d.v. it-stic, o fi avut unele si mai grozave in posturile de profil

  5. La multe din pps-urile acestea ar fi mai dezirabil sa fie afisata doar imaginile (cu specificarea locatiei)….ca asa, daca sunt insotite de text, toate sansele sa dea ca nuca-n perete. O imagine frumoasa nu are nevoie de vorbe goale care sa o „explice”. Frumusetea, natura nu necesita „pareri” , ci eventual „admirari”…. :)

  6. @david: daca ar lipsi cuvintele cu densă înțelepciune din pps-uri și ar rămîne doar imaginile, de ce am mai avea nevoie de pss și de office ca să le vedem? Ar putea fi niște minunate jpg-uri care de obicei în cazul meu nu aterizează direct la gunoi.

  7. Pai ca sa vada cat mai multi oameni niste imagini cu o anumita locatie, e mai la indemana sa o faca in cadrul unui pps trimis din e-mail in e-mail decat in cazul unor poze jpg, care cat or fi ele de multe si frumoase, tot „rupte” sunt una de cealalta. Daca am fost in Dubai si vreau ca prietenii mei sa imi vada cele 265 de poze facute acolo, nu le trimit 265 de jpg-uri pe e-mail,ca ii apuca nebunia. Asa le fac un colaj, sub forma de pps. Parerea mea.

    P.S. Nu toata lumea arunca la gunoi acele pps-uri primite pe e-mail. Multi oameni nu doar le vizioneaza, ci chiar le trimit mai departe. Si tin sa iti spun ca am o colectie de mii de pps-uri, dintre care ai fi placut surprins sa vezi destule, intrucat unele chiar sunt interesante, asta chiar daca nu le vezi in format jpg, ci in pps. In definitiv, ce conteaza formatul in care le vezi ?! Ideea e CE ANUME vezi. Ca asa pot fi si jpg-uri nasoale. Ca sa nu spun ca pps-ul, luat desfasurat, e facut tot din niste ……jpg-uri. ;)

    Obiectii, mrx ? :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *