50,3%

Care sînt șansele ca 10 milioane de oameni să voteze și să rezulte 50.3% la 49.7% ? Cam ca și cum 10 milioane de oameni ar vota dînd cu banul. Cred că șansele sînt mici.

Cînd mă gîndesc la așa un rezultat mi se pare mult mai plauzibil următorul scenariu:

– organizezi alegerile
– constați că ai pierdut… cu 47%, cu ceva acolo… rezonabil matematic
– îți faci socoteala cît îți lisește și atîta furi.

Rezultat ? 50% și puțin cît să fim siguri dar să riscam minim.

8 thoughts on “50,3%”

  1. Gindeshti ca oamenii care se duc la cazinou si, dupa ce isi pierd banii, se imprumuta ca sa joace in continuare sa recastige banii pierduti.
    Ei nu pot accepta ca au pierdut. Punct.

  2. @Erik: regret tot mai mult ca nu am facut la vreme ce trebuia ca sa pot spune "miza sinteti VOI".

  3. Nu are rost sa spui asta, pentru ca indiferent ce ar fi sa fie, cand vorbesti de actiunile unui neam/popor nu poate exista VOI, ci doar NOI, indiferent care ar fi finalitatea acelor actiuni!
    Exceptand faptul cand nu faci parte din acel popor!

  4. @Erick: sa fii roman inseamna sa ai dreptul decizi pentru altii? Decizia pe care o faci cu votul asta atunci cind esti plecat nu te vizeaza, nu risti nimic in ce te priveste, te distrezi pe seama altora. Pe de alta parte cred ca roman esti daca te consideri roman. Deci fiecare alege daca sa mai poarte stigmatul asta (macar din punctul lui de vedere). Eu i-as zice unui cetatean canadian de origine romana… exact cum vrea el sa-si zica (daca era roman patruns de romanism era aici nu acolo). Daca nu se vrea roman e corect sa ii respectam decizia :-)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *