microsoft skuip

Skype e greșit din atâtea puncte de vedere… Pare scăpat de sub control. Îl am instalat pe laptop și îl deschid rar acolo. În schimb îl folosesc des pe desktop. Când îl deschid totuși pe laptop încep să vină mesaje din toate conversațiile purtate pe desktop în ultimul cincinal. Se deschid zeci de ferestre pentru fiecare persoana cu care am avut o conversație nici nu mai știu când. Vin și fișiere, preview-uri de poze primite deja de multă vreme, aglomerație mare. Despre conferințe pe Skype mai are rost să povestesc? Cum se deschid ele în paralel, unii sunt într-o “instanță”, alții într-o conferință paralelă, alții sunt în ambele dar nu se știe pe cine aud și cine îi aude. Treaba se rezolvă doar după ce TOȚI închid conferința (dacă le spui asta la telefon pentru că pe conferință oricum nu te aud). Crash-uri la primirea fișierelor? Oricare din ele te poți gândi că se termină cu virusarea calculatorului dacă fișierul e “binevoitor”. Status ONLINE deși nu ai fost pe Skype de o săptămână anyone? Din toate aceste cauze și dintr-un optimist pășunist vânez fiecare nouă versiune doar doar se va repara măcar una din atâtea probleme. Azi a apărut v7.16.73.102 deci e vremea unui update. De obicei Help / Check for Updates nu dă niciun rezultat în sensul că deși există o versiune nouă verificarea spune că nu. Azi nu a dat niciun rezultat în… alt sens. Azi am dat click pe Check for Updates și în mod surprinzător zice că ar exista o actualizare:

2015-12-10_114422

Oh dar ce perfect, uite că totuși încă lucrează Satya și acoliții la telefonul fără fir. Suspect de bună experiența de utilizare până aici, ia să executăm urgent:

2015-12-10_113414

Măcar a găsit-o, e un mare pas înainte. Îi urmez sfatul și încerc să o fac manual. Descarc kitul de instalare și îi dau drumul:

2015-12-10_113230

Ce de mesaj… Le-a zis cineva “inginerilor” din subsolul echipei Skype că din Windows 7 încoace adică de ani buni secțiunea respectivă din Control Panel nu se mai numește așa? Vă rog să le trimită cineva o telegramă.

Așadar am ajuns cu excursul la altă facilitate a rahatului de softic: dacă vrei să faci update (nu înțeleg de ce ai vrea pentru că oricum nu se rezolvă nimic), trebuie să dezinstalezi vechea versiune. Tot manual. Nu am mai văzut așa ceva din 1992. Cum ziceam că sunt absurd de pășunist, trec la dezinstalarea manuală:

2015-12-10_113257

Băt of corse, click pe Yeeees! End nevăr asc mi ăghen!

2015-12-10_113310

Asta e nouă, a apărut probabil în versiunea 7.14 cu care se pare că sunt blestemat să rămân până la formatare. Încerc să înțeleg mesajul dar nu reușesc, oare de nervi sau pentru că e o problemă cu mesajul în sine? Renunț și dau click pe Cancel (se spune că nu e niciodată bine să dai click pe OK și cine sunt eu să contest înțelepciunea populară):

2015-12-10_113326

Rezumat:

  • a găsit update (bravo!) dar nu îl poate descărca (asta e…)
  • am descărcat manual update (bravo!) dar nu îl pot instala decât dacă dezinstalez versiunea mai veche (asta e…)
  • nu se poate (bravo!) dezinstala versiunea veche (asta e…)

Sugestie binevoitoare:

  • de ce nu instalezi Skype într-o mașină virtuală?

Întrebare de final de semestru:

  • DE CE DRACU MAI FOLOSEȘTE LUMEA SKYPE? DOAR PENTRU CĂ E GRATIS??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *