accidentalism

Vi s-a întâmplat vreodată să vedeți reclame de la Google în aplicații? Daaaa.

Vi s-a întâmplat vreodată să dați click INTENȚIONAT pe vreuna? Nuuuu.

Vi s-a întâmplat să nu le puteți nici măcar citi? Daaaa:

Screenshot_2015-12-08-18-30-29

Azi li s-a cășunat să mă agreseze în limba arabă (cred). Toată ziua am văzut texte arăbești prin aplicații. Oare au fost hăcuiți de ISIS? (gata cu gluma!)

Se spune că Google ne cunoaște mai bine decât părinții sau nevestele sau colegii (la un loc aș adăuga eu). Cum de nu și-a dat seama hidra că nu vorbesc arabă? Problema care mă îngrijorează e că dacă din cauza vreunui bug profilul meu Google a fost pătat cu atributul {“arabic_connection”: yes}, având în vedere atmosfera din zilele astea e posibil să mă trezesc la ușă cu ceva mascați. O să încerc să fac o cerere la Alphabet să mă exonereze de această culpă, să vedem ce dovezi îmi vor cere, sper să se rezolve fără să-mi rămână urme la dosar. Dar oare ce scrie acolo? E și un scut desenat, o fi un îndemn la luptă? Oare de ce e albastru? M-au făcut curioși. Poate e un test să vadă dacă am înclinația să dau click pe învățăminte anti- ? Uite și săgeata aia în jos în cerc verde, poate e un simbol legat de căderea iminentă a civilizației occidentale?

Destul cu paranoia! Să revenim la Google care ne cunoaște atât de bine și a căror afacere principală (deci ai zice că și domeniu principal de competență) e reclama.

V-ați gândit vreodată că reclama plătita de voi la Google va ajunge pe telefonul unui mongol care poate nici nu are fonturi latine instalate? Ce de clienți o să vă aducă banii “investiți” în promovarea cu Google, ce de venituri, ce de bunăstare… la fel ca bietului scutier arab din imagine, delapidat fără rușine de Eric & Co. Cum altfel decât furt se poate numi practica asta din moment ce Google chiar știe bine ce limbi (nu) vorbesc. Sau poate chiar nu au în profilul utilizatorilor ce limbi vorbesc aceștia deși știu exact când e liberă Ioana? Vă rog să vă mutați mintenaș cu reclamele pe Facebook! Am auzit că ăia sunt cinstiți și cică ar ști mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *