neurovizion.ro 2010

Am auzit azi la radio că ieri seară România și-a ales cîntarea pentru Eurovision. O sigură melodie dintre candidate am auzit înainte de “finală” și întîmplător chiar ea a fost cîștigătoarea. Am auzit comentariile avizate ale cunoscătorilor la Radio România Actualități din care rezultau că asta a și fost piesa cea mai brează.

E vorba de Paula Seling și Ovi… Combinația are o imagine de cămin cultural ieftin dotat cu două piane proaspăt vopsite și cu doi artiști amatori obosiți, tocmai ieșiți din schimbul doi de la fabrica din localitate. Melodia e obosită și ea pînă dincolo de poate, scrisă într-o sforțare falsă de depășire a vreunei depresii persistente. Să spun că pare scrisă la normă ar însemna să subestimez penibilul situației. De fapt concursul în sine e demn de sprîncene ridicate dar aleasa noastră reusește să se remarce cu brio chiar și în contextul ăsta.

Mă întreb cum vor fi fost celelalte melodii participante dacă asta a fost cea mai bună “pe drept” dar în același timp sper să nu aflu răspunsul.

Paula Seling (împreună cu Marcel Pavel) sînt personajele muzicale cele mai antipatice pentru mine, cele mai false și mai lipsite de bun simț artistic din “peisajul muzical autohton” așa că e posibil să fiu subiectiv :-). Slavă domnului că nu au făcut duet sau… doamne păzește – un threesome!

Nu pot pune videoclipul direct în pagină din motive de principiu dar dacă totuși aveți curiozități perverse, îl puteți vedea aici.

Le urez mult succes calificaților, poate o neprevăzută și nesperată revelație artistică pînă la concursul de la Oslo și mult mult noroc, poate se îmbolnăvește vreun candidat și reușesc să-și treacă pianele în finală. Au mare nevoie de ajutor.

Va fi un spectacol… de urmărit.

Sfat: tinerilor artiști, sper să nu cărați pianele de acasă. Se găsesc pe acolo de închiriat și ieșiți mai ieftin. Chiar dacă nu sînt așa de mari, nu va fi nicio pagubă. În cazul ăsta nici măcar dimensiunea nu poate ajuta prea mult. Și încă un sfat, tot gratis: dormiți bine înainte de concurs, nu lăsați oboseala să se vadă! Luați-vă o săptămînă liber de la fabrică. Sînt sigur că maistrul va înțelege.

8 thoughts on “neurovizion.ro 2010”

 1. A inceput chiar bine cu pianul dupa care am crezut ca am lasat vreo usa deschisa prin casa.. nu stiu ce e cu sunetul ala (la 0:13 in clip) si daca chiar face parte din melodie.

 2. Eu nu am rezistat dupa secunda 20 (mi-a luat 7 secunde sa imi revin) asa ca s-ar putea spune ca sunt (anti) biased. Cand intalnesc astfel de situatii, imi spun ca respectivii sigur au pierdut un pariu si din cauza asta fac ce fac…

 3. Am ascultat un alt cintec participant la importanta cursa pentru participarea la neurovizion: DALMA – I’m running; mi se pare mai ok cu toate ca nu original.

 4. Na ca am ascultat si pianele. Rasturnam perspectiva putin: la concursul asta, Romania a incercat tot soiul de „combinatii”. Cu echipa asta, s-ar putea realiza urmatoarele obiective:

  1) Nicio alta tara nu cred ca va ma avea doua ditai pianele codate pe scena;
  2) Piesa e asa de „inclasabila” din punctul eu de vedere, ca nu va semana cu alta; mai bine zis, e greu de rezut ca alta piesa in concurs va aduce cu a noastra;
  3) Paula Seling dovedeste generozitate cintind cu nenea asta, pesemne compozitor (tot n-am a inteleg de ce oameni care nu au voce insista sa si cinte propriile cintece, dar sunt cazuri si de muzicieni care o fac, asa ca bietului nene i se poate ierta) si cred ca deja poate primi o bila alba, chiar si de la tine, MRX

 5. @R: dimensiunea cozii pianului poate conta DACA mai este si altceva pe lîngă… (la Cameron a contat dimensiunea vaporului dar a fost Celina care a incalzit putin ciorba la final pentru unii).

  Mie piesa mi s-a parut total clasabilă că despre asta era postarea :-)

  Asta cu generozitatea… ce sa zic, esti DEOSEBIT de generos! :-) Eu inteleg de ce unii oameni care nu au voce, cinta. Ia de exemplu pe Roger Waters sau pe Toto Cutugno, nu au voce dar au personalitate. Asta poate fi mai important decit vocea la muzica ne-clasica/ne-opera. Din pacate niciunul din combinatia cistigatoare de la neurovizion.ro nu au ceva care sa semene cu atributul descris.

  Paula Seling poate primi de la mine bile albe pentru orice altceva decit pentru muzica sau domenii conexe. Poate face sarmale bune… Daca e asa – jos palaria!

 6. ati ales o proasta,,ne-a facut tara de ras..rusine..basarabia au cantat mai bine..dece ati aleso pe proasta asta de stramba..rusine..imi pare rau sa zic asa ceva,,dar…mai bine canta zavoranca…

  1. Eu nu am ales-o slavă domnului dar nici nu cred că era pe cine sa aleagă (Zăvoranca neparticipînd :) ). Tot concursul ăsta ne-ar face bine daca s-ar ține odată la doi ani (pentru început). Prima preselecție de la Oslo a fost de plîns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *