microsoft azi

Noul șef de la Microsoft nu are nimic de pierdut așa că încearcă. Bine face!

 

În ordinea importanței pe termen scurt și mediu după mine, ultimele noutăți:

Windows gratuit pentru dispozitive sub 9’’

(nu mai e 1 aprilie deci… nu știu ce să zic).

Ca utilizator de Nexus 7 (mai mult din cauza hardware-ului și în ciuda sistemului său de operare) cred că în categoria sub 9’’ vor fi incluse marea majoritate a telefoanelor și tabletelor. Windows gratuit pe toate astea e incredibil. Cred că nu a existat moment mai bun să fii dezvoltator Windows în ultimii 10 ani. Abia aștept să văd dacă nu există cumva un asterisc care să schimbe cu 180 de grade sensul anunțului. Păcat că așa târziu.

 

Start se reîntoarce iarăși din nou înapoi

(când câteva milioane îți spun că ești beat…).

Nu încă… Așa ar trebui să arate (împreună cu aplicație “Metro” rulând în fereastră):

win812

 

Aplicații universale, pentru toate soiurile de Windows

(de când?).

Nu încă… Aștept cu nerăbdare actualizarea la Visual Studio Net 2013 și eventual dacă toate merg cum ar trebui, primul telefon cu Windows Phone.

 

Office pentru iOS

(înapoi la rădăcini).

Parcă așa a început Excel, pe sistem de operare Apple. Nu cred că va schimba ceva semnificativ pentru public. Va confirma că iPad are liber pentru intrarea în zona enterprise. O fi ăsta un lucru atăt de bun pentru Microsoft acum când tocmai s-au hotărât să dea Windows gratis pentru dispozitivele concurente cu iPad?

 

Recomandare călduroasă pentru Microsoft: cumpărați urgent Xamarin ! Nu are cum să fie foarte scump deși asta nu prea contează.

9 thoughts on “microsoft azi”

 1. MS parca a incercat sa introduca Win pe tablete/tel ( android ) prin dualboot dar le-a taiat-o gogu amenintind producatorii ca nu le mai certifica.

  Oare cum/ce o sa se intimple acum ?
  Crezi ca apare win ptr Nexus ?

 2. Boot dual cu așa 2 lumi diferite (win / android) nu prea are rost și e o irosire de resurse pentru dispozitiv. Nu îmi dau seama ce valoare obții din faptul ca le ai pe ambele, oricum vei folosi unu singur în marea majoritate a timpului. Google impun mai nou ca la bootare să scrie ceva de genul Powered by Android și probabil impun (că doar e gratis / open) să nu booteze dual. Nu cred să vedem Windows pentru Nexus, ce sper e ca așa cum în Auchan vedem telefoane și tablete la preț mic cu Android, așa să vedem de sărbători și telefonele și tabletele cu Windows, la palet/metru cub la preț identic cu Android. După asta o să se umple și magazinul Microsoft de aplicații. Dacă ai pondere pe piață și dezvoltatorii vor putea alege după preferințe, Windows va fi favorizat având în vedere ce scule de dezvoltare au MS comparativ cu Google sau Apple.

  De când a apărut Windows Phone 7 m-am tot gândit că lucrul cel mai bun ce îl puteau face MS ar fi fost să ofere un ROM cu Win7 gratuit pentru cel mai popular telefon al momentului (atunci era Samsung Galaxy S2). Dacă împachetau frumos ROM-ul WinPhone7 pt SGS2 ca orice om să îl poată instala fără să piardă cartea de telefon (cu ceva unealtă de migrare), mulți entuziaști treceau demult la Windows pe telefon, în Market erau de 2 ori mai multe aplicații azi și probabil Samsung pe la SGS4 era forțat de clienți să ofere și alternativa Windows.

 3. vezi ca eu am pus RC-ul la VS 2013 si am avut erori peste erori. Am revenit la snapshotul anterior… mai asteptam pana vine finalul.

 4. Îmi plac analizele specialiștilor: la doar o săptămână (două) de la înscăunare, noul CEO revoluționează Microsoft :) Ce naivi, revoluția asta se pregătește de peste un an după cum ne zic tinerii de pe la vs.net (de când se trudesc să pregătească una-alta pentru desfăcut sursele :). De ce acuma după înscăunare vin atâtea anunțuri revoluționare dintr-o dată, inclusiv surpriza tehnologică a secolului, revenirea meniului START? E o campanie media care să bage iar Microsoft în seama populației și cum poți face asta altfel decât șocând. Cum Steve Balmer nu a fost dispus să sară de la etaj în direct pentru a face din nou Microsoft relevant live la TV… s-a apelat la altfel de show, mai puțin hardcore. Cât din „revoluție” aparține noului CEO? Probabil foarte puțin. Mișcările fiind pregătite de peste un an, nici nu se știa cine va fi CEO, calea era clar stabilită. Probabil prima întrebare la discuțiile preliminare a fost: „uite, noi avem aici un dosar cu tot ce trebuie să faci. juri că exact așa vei face?” și indianul a jurat cel mai convingător.

 5. @Tudor: mie VS2013 mi se pare cel mai defect VS de pina acum. De multe ori se incurca cu intellisense si imi spune ca nu intelege nishte obiecte dar compileaza totul. Debugul e alta problema; ii spun sa ignore anumite tipuri de erori dar tot mi le arata. Apropos la unele erori continui cu F5/run la altele trebuie sa faci click pe butonul OK. Of.

 6. Deci jos cenzura!
  De ce mi-ati sters postarea? Am raspuns correct la intrebarea „5 + opt = ” si tot nu a fost destul. Clar ca numai parerile care va sint plac le postati. HUO (asta e numele meu chinezesc)

 7. @Aburel nu stiu ce sa zic, eu n-am intalnit astfel de probleme. Mie imi place tare mult, are support pentru app packaging in sharepoint si are si git integrat. Astea sunt cele 2 elemente care ma fac sa il aleg in defavoarea lui vs 2012

 8. @Tudor: VS2013 citeodata uita de o clasa ( = fisier) inclusa in proiectul current si imi spune ca, codul care o refera nu e bun. In clasa aia nu am nici sintaxa colorata.
  La compilare totul e ok.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *