hydra globală analfabetă

Google a reușit să distrugă aproape complet sistemul de comentarii YouTube “integrându-l” cu Google+, serviciul pe care cu disperare încearcă să-l promoveze la întrecere cu Facebook.

Intenția este să forțeze cireada spre Google+ condiționând comentariile de pe YouTube de utilizarea activă a contului Google+ făcut oricum cu japca pentru a obține rezultate de frunte raportate în întrecerea cincinală pe ramură – secțiunea zootehnie socială.

Efectul în realitate a fost scăderea dramatică a activității “sociale” și a numărului de comentarii postate pe YouTube. Treaba lor – ei știu prețul pe care vor să-l plătească pentru Google+.

Nu doar că intenția e discutabilă în cel mai fericit caz dar execuția frizează penibilul. La fiecare accesare YouTube mi se cere (relativ indirect) să-mi divulg identitatea și să îmi fac cont Google+. De la o vreme, văzând că nici nu am cedat nervos nici nu am greșit click-ul, mi-au făcut ei contul cu forța – fără posibilitatea de a mă opune.

Azi nu mai găsești nimic pe Youtube: unde moderezi comentarii, unde marchezi ca spam, unde editezi sau dezactivezi un video etc. E o vraiște absolută într-un website unde până să apară obsesia integrării în absolut (aka Google+) lucrurile erau relativ clare și chiar funcționau.

Dacă ușurința de utilizare sau designul sunt teoretic vorbind discutabile și subiective, unele lucruri sunt indiscutabil penibile și nu depind de cine știe ce fantastice talente de design, programare, arhitectură, strategii. Măcar atât poți pretinde de la contractorii NSA, să știe dracului să scrie. Ceea ce evident nu e cazul. Așa arată Youtube în Firefox 25.0.1 în Windows 8 cu toate actualizările la zi:

2013-11-15_123231

2013-11-15_123255

Așa ceva nu am mai văzut în Windows de mai bine de 10 ani. Probabil “inginerii” țin la o experiență unitară pe toate sistemele de operare, motiv pentru care afișează fonturile – cu ceva eforturi suplimentare bănuiesc – și în Windows la fel de penibil ca în Android.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *