ia d-aici toate datele mele personale

Box este aplicația săptămînii. E un alt Dropbox, un serviciu online care îți permite să stochezi / sincronizezi fișiere in the cloud (par cult? a fost ușor).

Cum de a ajuns Boxu ăsta aplicația-despre-care-vorbește-lumea-săptămîna-asta-deci-există? Simplu: au dat la popor 50GB spațiu de stocare. Concurența dă 5G, noi dăm 50, haideți la noi, săptămîna viitoare vă tăiem oricum țeava (vezi humyo.com, serviciu similar prostituat conform planificării inițiale).

Toată lumea lasă contul de Dropbox în paragină și face unul nou și lucitor la Box simplu, fără Drop.

ia d-aici toate datele mele personaleDacă toată lumea face așa, să fiu eu DIN NOU retrogradul? Hai să instalez și eu Box, doar oferta se termină luni…

Iau telefonul cu care mă trudesc demult să fac și altceva util în afară de convorbiri de slabă calitate și dau să instalez Box. Ca orice utilizator anormal de smartphone care se respectă, la instalare mă uit ce drepturi cere aplicația, doar am aflat că pînă și Angry Birds fură toate datele din agenda telefonică, mai bine să suflu și în iaurt.

Dau click și prima permisiune solicitată se vede în imaginea alăturată.

Surpriză: ca să păstreze fișiere pe serverele lor, hoții digitali ai zilelor noastre au nevoie de toate datele din agenda mea telefonică, e important pentru ei să știe numărul de telefon al dentistului meu. Normal, dacă păsărelele nervoase îmi știu deja dentistul, de ce nu ar face-o și Box?

Atunci… bine – pa! Sau cum ar spune Nicolae Labișul apocalipsei 2012: marș drecu’ d-aici potaie!

3 thoughts on “ia d-aici toate datele mele personale”

    1. În poză e un mesaj modal care apare la click pe „ia spune mai multe detalii”. OK e de fapt Close. Dupa ce dai OK revine la „ecranul” unde poți să alegi să îți păstrezi totuși rinichiul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *