oamenii de știință, alergia și bebelușul retrograd

Nu știu cum se face că eu cînd conduc mașina am tendința să aud știri despre preocupările oamenilor de știință britanici în materie de alergii. Iar am mers azi cu mașina, iar avem știri.

Cică specialiștii britanici (!) au dat publicității (!!) un studiu (!!!) din care ar rezulta că nu e așa de bine ca pînă acum ca mamele să hrănească nou născuții pînă la vîrsta de 6 luni exclusiv cu lapte matern. Concluziile studiului sînt contrare (!!!!) recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății care spun că mamele ar fi bine să le dea sugarilor NUMAI lapte de la sîn pentru a reduce riscul apariției ulterioare a alergiilor.

Avînd în vedere succesul exploziv pe care îl au alergiile acolo unde bate farul civilizator al OMS, parcă și eu aș înclina să dau crezare oricăror alte recomandări.

Așadar britanicii de care ziceam au impresia că din contră, introducerea mai devreme de 6 luni a alimentelor solide în hrana bebelușilor ar duce la reducerea riscului etc etc etc.

Un alt obiectiv om de știință, a cărui origine nu mi-o amintesc (din cauză că tocmai trebuia să ocolesc niște gropi monstruoase din asfaltul drumului refăcut complet acum vreo 4 luni pe Calea Torontalului), numește studiul britanicilor retrograd. Cu știința nu te joci.

1 thought on “oamenii de știință, alergia și bebelușul retrograd”

  1. Daaaa nu ai voie ca e pericol. Eu cred ca (mai) toate indicatiile astea pretioase e apa de ploaie.
    Bebelusii stiu mai bine ce le e bine si vor sau refuza anumite mincaruri.
    Cit despre oamenii de stiinta (!), trebuie si ei sa dea comunicate (!!) ca sa avanseze in grad. Si presa (!!!) trebuie sa le preia daca intre timp Becali nu a zis nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *