archos din nou

A101it_two_devices Mi-a plăcut destul de mult Archos 404 și îmi displace profund Apple așa că momentul inevitabil cînd urma ca la mine în mînă să ajungă un tablet a fost amînat cu greu pînă a apărut Archos 101.

Aseară l-am primit, de atunci îl învîrt pe toate părțile și din cînd în cînd, atunci cînd îmi amintesc, notez cîte o idee sau observație pentru un iminent review al lui pe blog.

E adevărat că nici Google nu-s cei mai buni prieteni cu ideea mea despre un viitor al omenirii în care IT-ul va ajuta și va înrobi omul dar în domeniul mobil au rămas prea puține alternative de sisteme de operare așa că Android începe să semene tot mai mult azi cu Windows în anii 90: răul cel mai mic la momentul actual – sistemul de operare care va democratiza și mai mult calculatoarele (chiar dacă aparține unei firme care ar vinde pentru un sfert de cent toate e-mailurile oricărui client pentru care nu a găsit un amator care să dea mai mult). Facebook și răsăritul unei noi ere în care omul și informația despre el sînt folosite cu nerușinare nelimitată la scara milioanelor m-au făcut să încep să-i privesc pe Google cu mai multă îngăduință așa că Archos 101 + Android = review mîine-poimîine.

5 thoughts on “archos din nou”

  1. Imediat dupa ce am postat am cautat sa vad ce e Archos 101.
    Prima impresia nu e tocmai buna. Paginatia lasa de dorit la fel si sintxa.
    Sa speram ca aparatul nu a trecut prin acelsi departament de QA ca si pagina de web.
    http://imgur.com/OFyea

    1. Mie site-ul imi arata bine. Care e problema incercuita acolo cu „internet tablet”? Trebuie sa ii intelegem, sînt francezi ;) De acolo și șarmul ne-american al obiectului.

    1. Scrisul mic de dupa ARCHOS10 face parte din branding (asa scrie peste tot inclusiv pe obiect – se vede sub ecran si in poza daca te uiti mai bine). Reflow-ul defect din pagina web cred ca se datoreaza faptului ca ai ales sa vezi pagina cu fonturi mai mari decit au fost ele puse de autori. nu orice pagina suporta „cu gratie” acest tratament si nici orice browser nu face chiar optim rearanjarea (Firefox nu le prea are).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *