ironie: apple vs adobe

Steve Jobs ia rar la trîntă cuvîntul scris. În ultima vreme a răspuns în doi peri și trei silabe, punînd la punct prin e-mail pe cîte un nefericit client care se plîngea de una-alta. Ieri a scris un întreg eseu.

Povestește el acolo cîte în lună și în stele despre Adobe și Flash, mai toate adevărate dar sunînd foarte prost exact din gura lui. Sînt multe lucruri de povestit despre lipsa fair play din toată agitația lor, de exemplu care firmă semnificativă ar fi primit pe ușă un Mac dacă nu exista pe el Adobe Photoshop sau Dreamweaver?

Culmea tupeului e însă pasajul în care Steve însuși dă lecții despre STANDARDE DESCHISE !! Adică șeful de la Apple e nemulțumit că Flash e 100% proprietar.

Aproape că îl înțeleg. Pe ce s-ar fi bazat kernelul din OSX azi dacă nu putea lua și exploata în interes personal, fără să întoarcă nimic comunității, software gratis și deschis? Cum să nu plîngă el după standarde și software deschise și gratuite cînd Apple a renăscut închizînd lumea în software deschis și DRM?

Nu mai există rușine pe planetă. Dacă ar mai fi existat măcar o picătură, sigur Steve avea destul cash să și-o permită, cash făcut în mare parte din vînzarea de carcase albe și frumoase conținînd… softuri și standarde „deschise” și „gratuite”.

4 thoughts on “ironie: apple vs adobe”

  1. Dar insa totusi; stire de acum 2 ore: Apple a vindut un milion de iPaduri (de doua ori mai multe decit IPhoneuri la lansare)
    Deci se poate si mai bine.

    Cui ii pasa de ce e inauntru atita timp cit e trendy si frumos?

  2. Apple a mai vîndut în prima zi 700.000 care s-au dovedit 300.000 (dacă) provenite din preorders. E posibil că milionul de care se vorbeste sa fie exprimat în baza 2, cel mult 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *