cine ți-o mai lua ribbon

Mai țineți minte câte neplăceri a făcut multora ribbonul introdus în Microsoft Office în 2007? Cu toate astea oamenii de știință de la Microsoft știau ei mai bine și s-au ținut ocoși. Motiv pentru care până în ziua de azi eu unul folosesc MS Office 2003 sau foarte rar Libre Office. Acuși vine și vremea mea să fac upgrade. A venit 2018, Microsoft a cumpărat Github, cancerul de Linux rulează Microsoft în cloud și la dumneavoastră în premise (nu înțelegeți de ce e plin HDD?), o nouă generație de oameni de știință deschiși la surse sunt pe cale să ducă ribbonul la o dimensiune superior de simplificată gen, dacă se poate (și se poate) în javascript.

Pentru moment doar în varianta online, în curând la alimentările din cartier, iată invenția deceniului viitor în avanpremieră pe țară:

Dacă vă pare cunoscut îmi pare rău să vă dau eu vestea dar sunteți destul de în etate. Dacă sunteți în etate și nu vă pare cunoscut, dați click – probabil ați uitat să restartați după update automat la ochelari.

Ca să fie totul clar: ce se vede aici nu este nici toolbar nici meniu! Este “ribbon simplificat”. Cum ar spune Codruța: nu sunt mixte, sunt comune. Cum ar spune Șexpir: semantix. Cum aș spune eu: le-a luat doar 11 ani oamenilor de știință să simplifice tenia și să rămână cu meniu/toolbar.

Pensionarii vor avea un deja vu, tinerii vor fi 1-2 ani derutați după care vor înțelege subtilitățile designului fluent și vor reveni la Office 2016 (dacă îl mai găsesc pe torente), anul porcului cu aripi de latex e acuși din nou aici, șarpele a mai mâncat 10cm din propria coadă, toată lumea va fi iar fericită, periodică, mixtă (scuzați). Pantofi cu talpă înaltă de plută și pantaloni evazați cu NFC as-a-service anyone?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *