macbook

mac

Minunat, desăvârșit, glorios precum o femeie frumoasă călare pe tocuri de 12cm: arată excepțional fotoșopată pe coperta unei reviste dar atât de disfuncțională când e lasată în libertate undeva pe o stradă din lumea reală. Uite cum se îngustează de artistic talpa, uite ce curbă senzuală are mouse-ul, mai contează că va trebui să-l ții în mână câteva ore pe zi și mâna nu prea are curba compatibilă? Un adevărat utilizator de mac se și operează dacă e nevoie. Toate astea nu mai au importanță după ce mac-ul a ajuns acasă (adică după ce ai plătit). Contează doar în imaginile de pe site-ul emag.

Iconicul mac a fost și este Domnișoara Pogany electro-pop pe care orice regizor o expune măcar în câteva cadre din film dacă nu cumva e un film istoric, caz în care nu i se permite.

Uneori oamenii de artă îl surprind pe mac și nemachiat, precum frumoasa femeie de pe coperți care ajunsă în filme, atunci când scenariul îi cere mobilitate urgentă, alergă desculță cu sandalele în mână (probabil asiguratorii nu se riscă să o lase să alerge pe tocuri, altfel pentru artă multe s-ar sacrifica).

Sigur Kate Bush în videoclipul pentru Deeper Undestanding nu a vrut să-și bată joc de Jony Ive, pur și simplu a fost anormal de naturală ceea ce pentru ea e firesc.

Macul lăsat în libertate pe birou arată mai degrabă așa:

mac

Adică deși are înălțime fixă (pentru că volumul de sub talpă nu permite gradul necesar de libertate), măcar e poziționat pe verticală după placul utilizatorului, e drept cu ajutorul nu știm cărui scriitor celebru – dacă nu era celebru nu era așa groasă și așa bine legată cartea.

Ca să fiu și mai convingător și să înțelegeți că literatura aflată la baza Designului-Însuși nu e moft ci necesitate, vi-l arăt pe Robbie Coltrane la birou (de înălțime standard), în fața unui mac – alt unghi, același Deeper Understanding:

mac

Sunt sigur că unii chiar cred că macul are piciorul fin și perfect calculat pentru vertebre, mușchi, ochi și spirit. Unii mai aplecați spre soluții decât spre cârcoteală ar putea să recomande un birou cu înălțime variabilă. Pentru alții, înălțimea fixă la așa preț pare o dovadă de intoxicare cu antigel Apple. Sex-simbolul IT de pe biroul artiștilor are 1 (un) grad de libertate: balans pe axa orizontala.

Câte grade de libertate oferă un monitor de 2-300 de euro azi? Patru: înălțime, rotație în jurul axei verticale, rotație în jurul axei orizontale și orientare (portrait – landscape).

asusmac

Ce să-i faci… nu toata lumea are înălțimea și poziția să poată mac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *