(in/il)egalitate

Femeile vor să fie egale! Nu contează de ce, nu contează în ce scop, nu contează cu cine, nu contează unitatea de măsură, e trendy și pentru unele e o afacere foarte bănoasă de obicei din bani publici. În principiu nu am probleme cu egalitatea asta deși sforțarea spre egalitate între termeni lăsați inegali de la natură îmi pare mai degrabă o risipă irațională de energie precum încălzitoarele cu gaz plasate în aer liber pe terasele decăzuților capitaliști.

Lăsând la o parte egalitatea, discriminarea e o altă treabă cu care nu sunt de acord. Ai zice că sunt amicul mișcării de emancipare feministă dar… capcană! Sunt un odios misogin șovin retrograd.

Povestire: merg pe stradă prin municipiu. Și mergând eu pe strada municipală fără să mă gândesc o clipă la feminism, egalitate, discriminare sau alte teme care apasă contemporaneitatea dau cu ochii de o clădire bine îmbrăcată pe care stă ancorată o placă informativă:

20120427_143337_cr

Prima dată am văzut desenul cu doamna și am crezut că e vorba de o croitorie. Apoi am văzut că doamna ține în mână o servietă și m-am gândit că e o agenție de vânzare de bilete de avion low cost clasa business. Apoi am văzut o grămadă de sigle deasupra capului doamnei, toate cu aer oficial spre guvernamental. În final m-am gândit că poate e mai simplu să citesc ce scrie și am reușit:

Școala Națională a Femeilor Manager.

Dacă doriți să vă abonați la “newsletter” o puteți face fără prejudecăți aici (interesant că nu se cere dovada sexului feminin – câtă deschidere…).

WTF?? Primul gând care mi-a venit în minte a fost o “cofetărie pentru femei” de pe vremea comuniștilor, la ultimul etaj al magazinului universal Bega. La vremea respectivă nu am reușit să înțeleg sensul decât în contextul semi-mistic-semi-fantezistic în care din motive pe care nu le puteam intui, clientele cofetăriei avangardiste trebuiau să fie dezbrăcate în momentul consumării actului digestiv.

Deci mă aflam lângă o “școală profesională pentru femei”?? Sigur asta dacă putem asocia manageriatul cu noțiunea de profesie dar să presupunem pentru moment că am putea. Deci aici e o școală pe care nu o pot frecventa bărbații? Din dorința de egalitate? O fi privilegiul suprem al muierii nediscriminatrix cocoțate în ciuda tocurilor cui în copacul unit european? Poate e nevoie ca din motive didactice actul (iar actul…) educațional să implice nuditate? Habar nu am – nu am fost niciodată manager. Sau poate se bazează doar pe faptul că fiind autodeclarată “de femei”, pentru bărbați ar devenit automat o instituție indezirabilă? Poate că de fapt nu e interzis dar ce bărbat normal ar putea dori să fie asociat cu așa ceva deci atmosfera e una de securitate exclusivistă, fără violuri accidentale sau alte derapaje frecvent asociate cu prezența reprezentaților sexului masculin – case closed!

Gluma e glumă dar nu pot să nu mă întreb una-alta despre taraba asta clădită pe bani publici:

– e moral? (glumesc, e o întrebare pentru introducere în atmosferă)

– e privat? (nu că ar conta prea mult). Nu pare privat, prea multe fonduri și instituții publice par implicate.

– e discriminatoriu? Nu cred, oricum niciun bărbat nu ar dori deci problema practic nu există. Sau?

– nu le mai ajunge școala normală “mixtă”? Probleme cu grupurile sanitare? Hărțuiri sexuale? Sau lipsa lor?

– nivelul dintr-o școală “mixtă” o fi prea înalt? Sau prea scăzut?

– în final vor “profesa” manageriatul în mănăstiri de maici? De ce să nu fie în contact cu viitorii colegi “de alte sexe”? Sau urmează înființarea și a altor instituții pentru femei dacă tot avem cadrele deja formate?

– sunt acceptate și lesbiene mai bărbătoase? Cât de…?

– oare dacă tot sunt doar ele între ele… se dezbracă? Măcar uneori…? Cât de cât…?

e LEGAL?

Cum să fie legal să dăm bani ca să facem o instituție unde bărbații nu să fie acceptați? De ce să nu fie acceptați? Din vina că s-au născut bărbați? Vă puteți imagina simetric o “Școală Națională a Bărbaților Manager”? Fără să fie imediat dați în judecată și desființați de vigilentul Consiliu Național pentru Combaterea Discriminării? Oare ce ar răspunde CNCD la o sesizare în privința discriminării pe bază de sex la accesul la educație în această instituție (plătită din bani publici deși asta nu contează). Cred că e ușor de intuit răspunsul: n-avem – dispari! Puteți încerca aici. Pentru șanse sporite să fiți băgați în seamă ar fi benefic ca petiționar credibil să fiți țigan (indiferent de specializare, doritor de a deveni manager – de ce nu?). Poate obținem prin această inițiativă o Școală Mondială a Rromilor Manager, și ei au dreptul la încă și încă o șansă! De ce nu și o Școală Națională a Neoprotestanților Manager? Ei nu au dreptul? Adică îi discriminăm pe criterii religioase? Îi putem forța ca împotriva propriei conștiințe să se amestece cu viitorii Penticostali Manager? Vremea homosexualilor manager nu a venit încă în România dar se poate avea în vedere ca proiect și o astfel de școală – de ce să nu gândim și acționăm pentru viitor? De ce să nu fim egali cu toții, fiecare cu școala lui de manageri? De ce atâta ură? De ce să nu ne iubim ca pe vremuri, natural, cu toții, împreună, în grup, mixt…

43 thoughts on “(in/il)egalitate”

  1. Primul impuls mi-a fost ca si eu vreau. De ce sa nu am voie?
    2: Nu cred ca vreau. Ce, sa fie eu singurul barbat acolo?
    3: Da, si ce daca as fi singurul barbat?
    4: De fapt eu nici nu vreau sa fiu manager, ce imi bat capul?

    Sigur se intimpla acolo ceva ce barbatii nu au voie sa afle.
    Sint, sau erau, asa de multe scoli „de fete” sau „de baieti” care ii lasa pe „copii” sa se concentreze pe invatat in loc sa fie distrasi de „celelalte sexe”

  2. Foarte foarte fain! m-am amuzat puternic.
    Eu cred ca urmatorul pas ar fi scoala nationala a femeilor _mai_scunde_de_un_metru_saizeci_ manager. Cele scunde se pot simti uneori discriminate.

  3. Se pare ca erai in fuga si nu ai vazut prea bine,puteai macar sa intri inauntru si sa te informezi inainte sa scri acest articol,dar e mai usor sa critici decat sa incerci sa intelegi sensul sau sa construiesti ceva.raspunsus este foarte simplu in cazul dumneaoasa domnule „scriitor” acea scoala care defapt este un centru de excelenta ( nu cred ca vei intelege ce inseamna aceste cuvinte) s-a construit pentr ca sunt oameni ca dumneavoastra in aceasta lume si din pacate convietuim cu voi.Persoanele care se ocupa de ea au reusit sa scolarizeze peste 1200de persoane iar cerere a fos de pese 2400. cred ca dumneavoastra domnule scriitor al carui nume nu il cunosc pentru ca nu ati avut bunul simt sa va semnati nu veti fi in stare sa scolarizati 2 persoane in domeniul in care activati.Va rog sa va informati mai bine pe viitor ,nu sa scrieti articole de toata jena din lipsa de ocupatie.

  4. Dacă mergeam mai încet și nu eram „în fugă” ce anume aș fi văzut mai bine? Mie „firma” mi se pare destul de simplu de înțeles și pentru persoanele mai puțin excelente: ȘCOALĂ. Sunt sigur că vei înțelege ce înseamnă acest cuvânt (vezi ce finuț am fost?) ;). Nu zăresc în comentariul tău nicio încercare de răspuns la întrebările mele: e discriminare? e moral? e legal? Te riști să ne lămurești de ce într-un „centru de excelență” făcut și cu bani publici accesul este discriminatoriu pe bază de sex? Cunoști vreun alt centru de excelență (sau de ce vrei tu) unde accesul la studii este exclusiv pentru bărbați? Ar fi legal? Poate chiar ar merita deranjul unei sesizări la CNCD, la urma urmelor să judece ei, nu ți se pare o idee bună să ne asigurăm astfel că totul e corect? Mihai (că tot spre deosebire de mine tu ai avut bunul simț și te-ai prezentat): altă dată când vrei să mai povestim despre excelență te rog scrie mai îngrijit, ar fi mai convingător.

  5. Haideti sa lamurim niste aspecte
    In primul rand te-ai legat de mine, poate ca nu sunt eu cel perfect in ale scrisunului dar si dvs aveti nevoie sa mai consultati putin abecedarul avad in vedere ca sunteti de profesie sau poate nu sunteti, dar atunci v-as sfatui sa va lasati de treaba asta.
    2 „e discriminare?” Discriminare este ceea ce faceti dumneavoastra, altfel ei nu mai erau acolo
    3 „e moral?” Da este foarte moral avand in vedere ca in romania mentalitatea barbatului este ca femeia trebuie sa stea la oala ,sa faca copii sa spele,sa calce etc.cred ca si dvs aveti aceeas mentalitate altfel nu vad rostul ecestui articol care este redactat jalnic si eronat
    5 „e legal” Da este cat se poate de legal,de altfel chiar dvs ati scris ca sunt o gramada de sigle pe reclama,tablita,logo cum vreti sa o numiti dintre care 2 sunt foarte importante si aicea va las pe dvs sa decideti care sunt acelea

    In incheiere as vrea sa citi asta cu atentie ca banuiesc ca pana acuma nu ati citi sau ati citit cu atentia care ati scris articolul
    -lipseste alinratul cu numarul 4 dar probabil acuma vi-ati dat seama si incepeti sa il cautati si realizati ca nu este
    – incercat sa folositi mai mult cuvantul „este” , „e” mi se pare pare lipsit de profesionalism.
    -scuze lipsa diacriticelor eu redactez de pe un telefon al carui valoare nu depaseste 1/2 (jumatate) din salariul minim pe economie ,iar semnalul nu ma prea ajuta fiin plecat in interes de serviciu „pe la sat” deci astept sa vina „cate unu cu cate o galeata de semnal” spre deosebire de dvs la birou,conditi prielnice,mandru de o studiile dvs in domeniu(se pare ca pe branza)

  6. Prietenar, du-te in Siberia. acolo fiind egal cu tine insuti, iti vei acoperi toate golurile astea mansardate. iar plimbandu-te linistit intre Ural si Pacific….toate femeile din lume se vor dezbraca numai pt tine. Vei avea acces peste tot, de ce sa fi un pierde-vara in tara, de ce sa te simti discriminat in aceasta societate, tu supremul si mirificul, coate-goale?!

  7. Se vede ca prietenii tai alex si mihai nu au inteles nimic din articol si, pe langa asta, nu le prea au cu ironia. Insa cel mai interesant lucru care reiese din comentariilor acestor doi cavaleri este felul in care isi tradeaza complexele si viziunea. Ca si atunci cand protestezi prea mult – arati ca de fapt esti cu musca pe caciula.

    PS: Fain ca dupa atatia ani aflu si eu in sfarsit ca domeniul tau e pe baza de branza. O Feta, va rog.

  8. Nu merita sa imi irosesc timpul pentru niste oameni cu mentalitate 0.Este foarte deranjant ca incepi sa scri ceva, despre cineva dar tu nu cunosti nimic despre el sau ea in cazul de fata o scoala care este cea mai buna pe acest domeniu in Romania, si care nu face fata cererilor.
    Tudor, spune-i sotiei sau prieteni tale sa citeasca articolul acesta dupa aceea sa sa se informeze ce inseamna Scoala Nationala a Femeilor Manager apoi sa citeasca comentarile tale si in cele din urma sa iti spuna pererea ei despre tine

  9. @Mihai: e posibil ca Școala despre care povestim să fie FOARTE bună, lucru care m-ar bucura cu atât mai mult cu cât școlile bune sunt rare (deci improbabile). Cu atât mai mult e păcat ca minoritatea masculină să fie privată să se adape de la izvorul de cunoaștere doar din vina că s-au născut cu un cromozom mai Y. Uite Tudor de exemplu, e recalcitrant, poate e frustrat că nu poate avea acces la o școală bună deși nu a ales el să se nască bărbat. Dacă i s-ar permite accesul la o școală bună sigur ar înțelege că ai dreptate. Nu e păcat să nu i se dea șansa la educație?

    De ce îți irosești timpul cu oameni de teapa noastră? Îți spun eu: pentru că știi (prea) bine că ai dreptate și pentru că simți ca pe o nedreptate faptul că unii cu mentalitate 0 nu înțeleg cât e de finală și de justă judecata ta. Eu sunt măgulit că ne bagi în seamă. E un semn că „articolul” a excitat măcar un neuron și îmi dă speranța că el va face pui și uite așa ajungem în călătoria noastră comună, precum păpădia lui Carl Sagan în călătoria ei metaforică prin univers, la o protorețea după care doar cerul mai poate fi limita.

    PS: jocul psihologic de-a inducerea divorțului spontan cu „spune nevestei cât ești de odios și trimite-ne xerox după hotărârea de divorț” mi s-a părut genial. Respect!

  10. :) Uica todor nu i recalcitrant, el bietu’ e patibular. Corijent la gramatica, logica si repetent la matematica. Donc nul.
    Asa ca uico, nu ti mai vopsi mustata ca tat di geaba bre!

  11. @Alex: l-ai umilit pe Tudor! Ai fost atât de logic că l-ai terminat :) Tudor, ia încearcă să parezi cu un De Morgan :)

  12. Care De Morgan, nu auzi ca sunt repetent la matematica? Cred ca e nevoie sa ma intorc la scoala. Cum care scoala? Stiu una, dar se pare ca nu ma pot inscrie :(

    Apropo de asta, sa analizam putin un nume aleator de scoala:
    Scoala de arte si meserii : un nume curat si clar. Stii ce se preda acolo: arte si meserii. Pentru cine e? Nu ne zice, deci toata lumea e binevenita. Fain.

    Acum un alt nume de scoala:
    Scoala nationala a femeilor manager: Pentru cine e? pentru femeile care sunt deja manager. Fain, si ce se preda? matematica? chimie?… Probabil ca le invata sa fie managerite mai bune, cel putin la acelasi nivel cu barbatul manager, intru egalitate. Adica se pleaca de la premiza ca femeile manager sunt din start mai incapabile? Altfel de ce ar avea nevoie de o astfel de scoala secundara? Cine e misogin de fapt aici?

  13. @Mihai: merci de cele citeva minute de entertainment! E bine sa ai pareri si sa ti le afirmi. Ar fi mult mai eficient sa le aperi intr-o dezbatere „pe idei” dar tot e bine ca ai incercat asa cum iti este mai la indemana. Cred ca e irelevant cu ce se ocupa mrx si daca scrie platit sau nu. Mai relevant mi se pare cum de ai ajuns sa-i citeshti postarea pe blog. Esti platit de scoala respectiva sa o aperi? Daca da, ar trebui sa te ajute cu ceva material nu sa te lase sa improvizezi. Daca nu, si doar iti afirmi convingerile, bravo tie.

    @alex: sa zici de cineva ca e patibular te califica drept jeg social de care trebuie sa ne fie mila.

    1. Aburele, de ce pui ce e mai rău în față? Citește comentariile anterioare ale lui alex și gândește-te cum să fi vrut să spună „patibular”?… Eu bănuiesc că a fost o eroare de tastare din cauza de auto-completion sau cel mult a auzit cuvântul într-o pesă la filarmonică și ea plăcu-t. Nu pot să cred că are un fond sufletesc negativ.

  14. Draga domnule mrx, nu shtiu cum sa caut dupa comentariile lui Alex si oricum attention-span-ul meu e asa de mic ca nu ash prea tine mine.

    Si eu tot la (fil)armonica am auzit asta cu jegul social ca doar nu era sa o aud in timpul celor sapte ani de acasa. Pot sa i-o iert lu alex numai daca e o femeie manager ;) … nu ca el are nevoie de iertarea mea dar ma ofer si eu asa ca sa pot spune ca am facut si eu un act de generozitate pe ziua de azi

  15. Da` bine c-ai mai scris pe-aci, mrx-ule!

    Domnu` Mihai, dumneavoastra predati la scoala aiasta de elita? Nu de-alta, da` parca ma-mpinge un ceva de-mi da ghes sa simt necesitatea sa ma dau cu capu` de pareti.

    Alexul anterior graitor cred ca are prenumele patapievici…

    Hai sa ne-ajute Carl Sagan!

  16. aburele fugi si lasa-ne, ca e mai bine! crede-ma pe cuvant ;).
    ca lipsurile tale nu se ref doar la cei 7 ani de acasa… asa ca e trist.
    du-te si roaga-i pe cei mici sa te invete sa joci si tu spanzuratoarea, asa poate vei gasi sensul cuvantului patibular, da’ vezi sa nu te spanzure cei mici de limba. asa, ca sa nu zici ca nu te-am avertizat.:). si ar mai fi ceva…ca tot te-ai bagat ca musca-n balega [(uitasem ca tu esti cutu-cutu) mea culpa!] nu inseamna ca cel care te scoate din c…t iti vrea si binele, no, ca sa fim clari!

  17. apoi mrx, credeam ca esti mai bazat. imi pare tare rau sa constat ca folosesti auto corector. tu care esti din ala care scri, adica un fel de povestitor, sau nu? pai se poate sa nu te fi izbit litera P din dex si trebuia eu sa iti traduc? no pi de ce nu ai zis asa, ca faceam un efort!

  18. Domnule Robert sunt student!ramane la latitudinea dvs daca pot preda sau nu la scoala respectica!sfatul meu este sa va dati cu capu de pereti si sa va reveniti!Dintre toti cei care critica cred ca am varsta cea mai frageda dar se pare ca gandesc cel mai bine si omenesc

  19. Aburel nu inseamna ca daca susti o cauza lucri sau esti platit de cei care se ocupa!pur si simplu sustin o cauza care mi se pare foarte logica!femeile in Romania sunt discriminate atat acasa cat si la servici!

  20. Mihai, poate ai dreptate, deci daca femeile sunt discriminate atat acasa cat si la serviciu, de ce sa nu fie si barbatii discriminati macar la scoala?

  21. Draga Mihai, apreciez ca mesajul prin care mi-ai raspus este singurul cit de cit corect scris: n-ai omis decit virgule.
    Iti multumesc pentru sfat si imi permit sa iti fac citeva sugestii: cind nu esti de acord cu cineva, incearca sa expui argumente si scapa de invective, sau daca le folosesti, fa-o macar intr-un mod amuzant; incearca sa atenuezi din agresivitate si foloseste timpul pentru a reciti ce scrii. Orice student ar trebui sa scrie corect romaneste, indiferent de facultatea pe care o urmeaza, altfel risca sa nu fie luat in serios, si nu, ortografia si corectitudinea gramaticala nu-s optionale, iar graba nu scuza greselile grosolane; nu in ultimul rind, trage aer adinc in piept si reciteste articolul.

  22. Mihai, jos palaria daca afirmi ce crezi. Nu sint neaparat de acord cu ce spui dar cred ca e bine sa fie mai multe pareri in domeniu.
    Comentariile de mai sus nu imi sugereaza ca cineva doreste discriminarea femeilor in Romania. Daca era vorba de discriminare cred ca s-ar putea crede ca barbatii sint discriminate pentru ca nu au voie la scoala aia.
    Este un curent mondial (cel putin in tarile mai civilizate) sa se faca dicriminare pozitiva: sa le fie oferite facilitati speciale celor defavorizati si cred ca e bine sa fie asa. E bine insa sa discutam pe fiecare caz in parte pentru ca nu trebuie sa facem tot ce e trendy.

  23. Mrx daca te crezi discriminat fa o sesizare nimeni nu te opreste!sau si mai bine fati scoala ta a barbatilor, numesteo tu cum vrei ca sa nu o numesc eu asa ca sa imi pastrez eleganta de pana acuma. Problema este daca poti sa o faci si sa o conduci, dispui de asemeanea capacitati. Daca ar durea prostia, multi din tara asta ar sta cu calmantele langa ei. Deja mie scarba sa mai comentez si nu o voi mai face.am impresia ca sunt la anumite emisiuni unde se promoveaza prostia iar singurul care castiga este mrx care are audienta maxima pe un subiect de doi bani poate e mult spus 2 bani.ramaneti cu parerea dumneavoastra. Cred ca uni oameni evolueaza in societate si alti nu.exemple ca tudor sau robert etc sunt peste tot, este problema lor ce fac cu viata lor dar daca nu ajuti pe cineva nu incurca sau sa mearga pe ideea „Daca taceai filozof ramaneai” de oameni cu cap si bun simt este nevoie in Romania ca sa o tragem in sus nu sa dam exemple negative.

  24. Mihai, multumesc pentru opiniile exprimate. Opinia cu „scarba” e si ultima. Daca esti student cu ortografia asta crede-ma ca mi-e mie scarba de scoala romaneasca. Probabil invatatoarea ta ar plange daca ar vedea cum scrie un fost elev al ei ajuns student. „fati” clasa a 3-a si revii cu comentarii domnule student. Numai bine!

  25. *** comentariu moderat. Mihai, ai promis și am promis că e ultimul comentariu. Pentru plăcerea celorlalți o să las totuși comentariul tău pentru că reușește să ilustreze perfect procesele tale cognitive:

    Mrx eu scriu de pe telefon.eu am spus de la inceput nu sunt in domeniu poate ca limba romana nu este punctul meu forte dar nu ma pun sa scriu articole de kkt sa fac pe filozofu sa folosesc cuvinte probabil care nici tu nu le intelegi desi le-ai redactat.plus de asta ma kc in parerea ta despre cum scriu eu tu trebuie sa fi cel care scrie bine si corect tu informezi oameni, esti de meserie.

  26. Robert, long time no see !asa scrie totii studenti din zioa de az ca mihai de bine ma antreb tu sa ne spui ca poatei cunosti mai bine ca mine, esti de meserie hai ca niam distrat.

  27. Mrx esti de meserie!
    Daca nu ma crezi, vezi ca si Mihai te elogiaza la fel in postarea pe care a promis ca nu o mai scrie dar nu a putut sa se abtina, deci trebuie ca e adevarat.

  28. mie mi-ar fi plăcut sa il cunosc personal pe acest personaj Mihai. E stereotipul perfect de care se poate face mișto fără sa isi dea seama, m-as amuza teribil.

    Mrx te invidiez ca ai reușit sa atragi asemenea personaje pitorești in comentarii.

  29. @Tudor: corect se spune „DIN care sa faci mișto”
    Ma gindesc cind eram eu in facultate si aveam dreptatea in mana si nu o dadeam nimanui :) daca nu eram si eu demn de misto. Din pacate atunci nu puteam sa am scuza ca scriu de pe telefon.

  30. MRX iti foarte multumesc ca mi-ai lasat comentul,desi as fi preferat sa nu intervenit asupra ce am scris(ma refer la treaba cu „comentariu moderat”) si daca tot ai intervenit puteai sa ma si corectezi aspura cuvantului care l-am gresit, nu ma suparam.
    MRX un singur exemplu: „– e discriminatoriu? Nu cred, oricum niciun bărbat nu ar dori deci problema practic nu există. Sau?
    „niciun barbat” mai probabil „nici un barbat”, „nici” este adverb, iar „un” articol.se pare ca stai mai prost ca mine cu limba romana.Cum pana mea de ai ajuns sa scri articole nu pot sa imi dau seama.Se apropie sarbatoarea cadourilor trimite-mi adresa ca sa iti trimit un manual de LIMBA SI LITERATURA ROMANA sa imi spui din ce an scolar ai nevoie.

    Tudor, nu poti sa faci misto de mine, nu esti in stare sa faci misto de nimic, fa-ti un control ,s-ar putea ca la CT sa descoperi atrofierea creierului.Consuma mai mult vitaminele din complexul b ajuta putin, in cazul tau consuma de 10 ori doza maxima.Daca nu intelegi cuvantul „atrofiere” consulta un DEX.
    Aburel „Din care sa faci misto” pe bune? Voi nu vedeti ca suntem doua persoane care chiar fac misto de voi,crede-ma ne doare deja capu de prostiile voastre.Mai presus, alex face misto de voi cu cuvintele care le folositi voi. Ma gandesc cum de ai fost acceptat la facultate? NU s-au speriat de gandirea ta? Ai trecut de primul an? Misto nu faci de mine, misto faci de tine insuti in cazu de fata.Daca as gandi ca tine si TUDOR m-as intreba „Cum draq de mai traiesc la varsta asta?”, probabil aveti scris pe mana „Nu uita sa respiri!Daca nu respiri mori!” si mai tragi o gura de aer, dupa care vezi o umbra langa tine si in sinea ta sti ca acea umbra ese buna numa pentru a acoperi pentru cateva clipe pamantul, oferi putina racoare asfaltului care te suporta.

    De cata prostie se mai da dovada in tara asta?Suntem in 2015! „ASA CAP IN 2015?”
    Normal „vorbeste masculu din mine” in cazul vostru, „eu sunt supremul,femeia se trage din barbat,este supusa barbatului”

    Sa revenim la articol! MRX te-ai interesat ce inseamna Scoala Nationala a Femeilor Manager, de ce exista cu ce scop exista. Nu cred!
    http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Scandal+sexual+Timis
    Acest adresa lamureste o parte din intrebari
    Aceeasi oameni au ajutat femeia respectiva, conduc si scoala.
    Este normal ce a patit femeia respectiva?
    Pentru Tudor sau Aburel sau etc cred ca acest lucru este normal.Acuma intelegi de ce eu m-am aprins cand ai inceput sa scri ceva ce nu este adevarat si critic parerea ta, pentru ca nu este frumos sa folosesti anumite cuvinte murdare sau sa faci misto practic de un grup de oameni care vor sa construiasca ceva bun si militeaza pentru egalitatea intre sexe.Repet mai sunt persoane in 2015 pentru care femeia este inferioara barbatului.
    De ce nu exista Scoala Nationala a Barbatilor Manageri?pentru ca cele mai multe discriminari sunt la adresa femeilor nu a barbatilor,sunteti deja 4 la numar , faceti-va un plan construiti scoala care o doriti voi nu cred ca nimei nu se va impotrivi.Sunte-ti capabili sa face-ti cefa pentru omenire nu conteasa sa este vorba despre diferenta dintre sexe, sau oameni sau animaleSunte-ti in stare sa pregatiti peste 1000 de oameni sau animale sau sa cresteti 1000 de plante?
    Pentru asata sunt eu revoltat!
    Tudor esti in stare sa faci un turnulet din pahare sau carti de joc.Cand l-ai termiant anunta-ma cred ca in sinea ta vai fi bucuros ca ai reusit sa constriesti ceva.apoi gandestete cum te vei simti cand vine cate unu si comenteaza ca nu este bine sau nu sunt bune culorile sau etc.este munca tat chiar daca a durat 2 secunde sau 2 minute sau cine stie.
    Poate ca sunt eu mai mic la varsta dar cred ca gandesc mai bine decat unele persoane de fata!
    Si dupa cum am mai spus „Daca nu esti in stare sa ajuti nu incurca.”

    PS daca am mai avut unele greseli de ortografie rog a trece cu vederea peste ele, dupa cum ati spus si voi, sunt inca student, deci inca studiez, mai am de invatat, spre deosebire de voi care vi-ati terminat studiile dar aveti aceleasi greseli ca mine!

  31. @Mihai: promisiunile sunt făcute pentru a fi încălcate. Hai să le încălcăm din nou.

    Vârsta ta nu e legată de problema discutată, nu te victimiza, nu ești discriminat pe criteriul vârstei. Sper să nu ajungi să vrei să urmezi o școală și să fii refuzat pe vreun criteriu arbitrar, care nu ține de alegerea ta (sex, religie, rasă, convingeri, origine socială, orientare sexuală, culoare a pielii etc). S-a întâmplat de prea multe ori și în general s-a constatat că e o idee proastă. Sper ca în viitorul care îți stă în față să ai acces la orice școală, cofetărie, hotel, restaurant, loc de muncă îți dorești, nediscriminatoriu, doar pe bază de merit. După prima discriminare al cărui subiect vei, după primul hotel în care vei fi refuzat la recepție pentru că ești prea… brunet de exemplu, să te întorci să recitești postarea mea.

    Despre știrea digi24: am și eu un link cu o femeie căreia i-a călcat trenul pisica vagaboandă. Facem o școală de corecție pentru pisici „bagaboande” ale femeilor care locuiesc lângă calea ferată? Postarea mea era despre principiu, povești concrete de viață se pot vedea la știrile de la ora 5. La următorea știre cu un taximetrist violator bătut de o pasageră facem o școală națională a taximetriștilor „bărbați”? Păi de ce nu? Nu e tot scandal sexual difuzat la știri?

    Care e cuvântul „murdar” despre care vorbești? Tocmai tu cu tastatura plină de „kkt”, tu care te „kc”-i „in” părerile altora să vorbești despre murdărie… Crezi că era anormal să cenzurez comentariul plin de murdării prescurtate?

    Te rog atenție la cazul acuzativ (întreabă consultanta gramaticală despre ce vorbesc): „construiti scoala care o doriti”. Să nu pui cratime pe ici pe colo e un neajuns comun. Să le pui unde nu-și au locul e pedanță prostească și nu are legătură cu tastatul pe telefon („Sunte-ti capabili sa face-ti”). Evită complet cratimele până te mai obișnuiești cu ele – e un sfat constructiv. La final povestim și despre niciun/nici un dar ca să putem începe discuția e nevoie de o bază culturală comună minimă. Am povestit destul despre gramatică, hai să nu mai aducem vorba, e o luptă nedreaptă.

    Acum dacă tot am încălcat promisiuni și încă povestim, un singur lucru te mai rog Mihai: să ne spui (dar să fii sincer) care e legătura ta personală cu această școală? Nu îmi spune că ai trecut pe acolo și zărind firma ai intrat de curiozitate să te documentezi. Soră? Mamă? Prietenă? Rude de alte grade? Absolvente? Cursante? Salariate? Pari foarte implicat personal în subiect. Eu nu sunt deloc implicat personal ceea ce îmi dă libertatea să fiu ceva mai obiectiv (nu înseamnă neapărat că o și folosesc dar măcar o am). Tu ai libertatea asta?

  32. Aburel, am apreciat subiectiva introdusa prin „ca”… e favorita mea si m-a cutremurat un fior de-amintire :)

    MrX, eu as dori sa te critic nitel in privat, dar nu mai am contactu`. Te rog sa imi trimiti un e-mail.

  33. @mrx: Se pare ca intimplator ai scris despre o „mica afacere” cu profilul clasic: Sifonare Fonduri Europene care si-a ales denumirea gresita. Cum se va termina afacerea de format „manageri de raft” pentru magazine ramine de vazut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *