viitor președinte

Ieri românii l-au ales pe Klaus Iohannis președinte.

Azi viitorul președinte care rostește fiecare cuvânt în alt paragraf (dacă nu pe altă pagină) a ieșit la televizor și în calitate de… viitor președinte ne-a dat o meditație (gratuită!) de constituție. De fapt două la preț de (nici)una dacă mă gândesc mai bine.

În primul rând a “solicitat” parlamentului să se întrunească nici mai mult nici mai puțin decât mâine (le-a lăsat libertatea de a alege ora totuși) și de a “pica” nu știu ce lege (irelevant CARE e legea la care se referea). Își amintește de parcă a fi fost ieri cum bunica lui îi povestea seara înainte de culcare texte adnotate din constituția de la Weimar. Parcă acolo scria (sau poate nu?) că președintele le spune parlamentarilor când, ce și mai ales cum să voteze.

Înainte să reușesc să disipez șocul postelectoral folosind un pahar cu apă a urmat brutal și a doua meditație particulară din aceeași constituție (sau din alta, nu mai știm exact): președintele Traian Băsescu să cheme imediat ambasadorii din nu știu care țări unde Viitorul nu s-a simțit corespunzător reprezentat.

Bă Sescule, îți spune ceva substantivul “flotă”? Atunci hai, executarea!

2 thoughts on “viitor președinte”

  1. Mi se pare mie sau baiatul asta e continuatorul lu Basescu? Io iar comentez fara sa inteleg substratu dar parca si B1 TV e pe aceeasi lungime de unda cu mine.
    L-am auzit si eu vorbind pe Iohannis pentru 10 secunde si mi s-a parut ca se termina paragraful dupa fiecare cuvint. Mi-a dat impresia ca se razgindeste pt un moment si totusi continua cu aceeasi idee, si poate totusi se razgindeshte … dar nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *