contrabanda dăunează grav sănătății

Avem un nou videoclip propagandistic din suita “Contrabanda cu țigări salvează România”. Cu o voce marțială, un individ ne anunță eliptic și discontinuu:

15000 de locuri de parcare ar putea fi construite în București. Contrabanda cu țigări înseamnă infracțiune. Descurajeaz-o.

Ambele afirmații sînt adevărate. Indivizii ce ne guvernează le alătură încercînd să sugereze că una o implică pe cealaltă. PDL și prietenii plătesc bani grei publici pentru a sugera penibil prostimii că dacă Bucureștiul nu are locul de parcare, asta ar fi pentru că ea – prostimea – cumpără țigări la negru. Prostimea fiind proastă cum îi spune și numele, probabil că savurează prosteala plătită de la buget. I-a crezut doar și cînd i-a ales și apoi reales așa că e greu de crezut că de data asta i-ar fi venit mintea la cap.

Pe vremea cînd personaje bine conectate la organul reprezentativ al prostimii se ocupau de parcările din București, contrabanda cu țigări se pare că era bine ținută în frîu. Sau nici atunci nu erau destule locuri de parcare? Sau nu reușesc deloc să fiu logic? Poate sugerez implicații fără sens? Descurajați-mă.

Notă: “prostime” nu înseamnă mulțimea tuturor celor care l-au votat pe Băsescu. Unii l-au votat și nu sînt incluși în categorie așa cum alții nu l-au votat și pot fi eventual incluși. Cîteva exemple de electori care deși l-au votat nu pot fi categorisiți drept prostime: prietenii de familie, partenerii de afaceri sau cei care obțin profituri de pe urma guvernării PDL/Băsescu, cei trași pe sfoară sau naivi. Sigur mai sînt multe alte situații neacoperite, unele chiar nevinovate.

7 thoughts on “contrabanda dăunează grav sănătății”

  1. Discutam deunazi cu cineva care l-a votat si revotat pe Basescu. Si motivatia era ca nu are alternativa mai buna. Adica concurentii nu sint nici macar la fel de buni ca Basescu. De obicei oamenii ii schimba pe aia de la putere cu oricine atunci cind lucrurile merg prost dar uite ca sint oameni carora le e frica de si mai rau. Cam potriveste cu pesimismul romanesc.
    Trebuie sa recunosc ca Basescu a si facut o capanie buna in care el e luptator impotriva. Nu conteaza impotriva ce. Impotriva lu’ Boc, impotriva lui insusi, impotriva … El e impotriva si gata. Ah, si luptator. Geoana e un antierou, el lupta in umbra si lumea nu poate urmari filmul asta. Plus ca ma uit la el si parca pute a molii.

  2. Mai era unu in ecuatie dar iar mi-e teama sa zic… prostimea nu e pregatita pentru liberalism inteligent si eventual spiritual.

  3. oare de unde au scos numarul de 15000? ma gindesc ca si 30000 ar putea fi construite dar numai 100 sint constuite de fapt.

  4. Dacă spui un număr exact dintr-o dată ești credibil, se subînțelege că ai informații exacte, ești în control, ești specialistul. Dacă spuneau 14936 erau cu adevărat bestiali.

  5. la medicina acum citiva ani se dadeau inca examene serioase (pentru admitere). Aveau o gaselnita numita: „intrebari cauza efect”. Se propunea o fraza alcatuita dupa forma „p1 pentru ca p2”. Catindatii aveau de ales intre: A (daca p1 si p2 sunt adevarate si exista relatie de cauza efect intre ele) B (daca p1 si p2 sunt adevarate, dar nu exista relatie de cauza efect intre ele) C (daca p1 adevarata si p2 falsa) D (daca p1 falsa si p2 adevarata) E (daca ambele sunt false)
    Ma gindesc ca astia care or face acum reclamele, si nu numai, or fi fost cindva candidati la medicina:)

    1. E posibil sa fi fost candidati la medicina dar dupa cum arata lucrurile cred ca au fost respinsi la examenul medical…

  6. Mda, porcaria asta am vazut-o și eu. Dar nu spun cât la sută din costul unui pachet de țigari mere la buget. Și că odată ajunși la buget dispar complet într-o ceață de duș.
    Iar „paguba” generată contrabanda din piață e fix cât un găinaț de bibilică la două hectare de pământ față de cât se fură oficial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *