php P ultrascurt

O să mă întind sigur odată la o poveste pehașpistă. Pînă atunci un scurt avertisment:

180px-PHP-logo.svg Cînd alegi php fie nu înțelegi NIMIC, fie înțelegi FOARTE BINE ce ți se întîmplă. Cale de mijloc nu există. Dacă ți se pare că ești printre ele și totuși alegi php – te înșeli – înseamnă că fără să-ți dai seama ești în prima categorie.

În oricare din cele două situații, dacă ai norocul ca proiectul să devină ceva serios, vei regreta amarnic. Diferența e că în cazul cînd ai înțeles de la început FOARTE BINE, măcar ți-ai putut face planurile pentru momentele de regret care vor urma în cazul fericit în care proiectul își ia zborul.

Notă: Hello World nu e inclus în discuția de mai sus (dacă nu riscă să devină ceva serios… :-)). Pentru Hello World oricum discuția e inutilă pentru că sigur nu te încadrezi la rubrica “înțeleg foarte bine” deci sfatul e o constantă: “stai departe de php”.

Altă notă: cei cărora php li se întîmplă involuntar nu sînt de condamnat. Dacă nu ai control nu ai nici vreo răspundere. Asta nu scuză o atitudine pasivă (vezi omorul din imprudență).

A treia notă și ultima: statistic sînt mult mai multe persoane în prima categorie decît în a doua așadar, complet statistic vorbind, e foarte probabil să vrei să stai departe de php (am fi putut refolosi constanta de la prima notă).

Of, știu că am promis dar mai am o notă – nu mă pot abține cînd mă uit la logo: nu-i așa că php are un logo… calitativ? Păcat că nu a ieșit bine antialiasingul că altfel conceptul e destul de inspirat… Sau nu? În orice caz e emblematic.

5 thoughts on “php P ultrascurt”

 1. function getAdder($x)
  {
  return function ($y) use ($x) {
  return $x + $y;
  };
  }

  $adder = getAdder(8);
  echo $adder(2); // prints „10”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *