microsoft clipchamp

Microsoft a decis să îmi vâre cu japca un soft de rahat pe laptopul personal pentru care am plătit, în sistemul de operare pentru care am plătit. Subliniez asta cu plătitul pentru că Google atunci când îți bagă gunoi pe gât măcar poate invoca faptul că e “gratuit”, scuză pe care Microsoft nu o are. Clipchamp se numește gunoiul cu care m-am trezit recent instalat fără să îl fi cerut sau acceptat și pare a fi un editor video după cum bara de titlu mă informează. Și dacă tot m-am trezit cu el, am zis că poate am eu prejudecăți, poate nu e chiar gunoi, poate AI-ul de la Microsoft a înțeles mai bine decât mine ce mi-aș dori și mi l-a preinstalat ca să mă ajute să văd lumina așa că l-am deschis. Și ce te aștepți de la un editor video așa ca OOBE, ca să mă sclifosesc cu acronime de pe coasta de vest a Clujului? Da, te aștepți să te întrebe cum te cheamă:

Observați cât e de prietenos, doar numele de pe urmă e opțional, nu discută cu tine ca și cu un fiște cine. Ba mai mult, m-a avertizat că folosește cookies și că trebuie să le accept, măcar pe cele esențiale – adică pe cele pe care nu le pot refuza, că esențial nu e nimic în clipchamp, cel puțin nu pentru mine..

Gunoi până la capăt. Mulțumesc Microsoft că mi-ai acordat privilegiul să îl pot măcar dezinstala, cel puțin până la următoarea actualizare Windows. Oare ce alte surprize mizerabile mă mai așteaptă prin meniul Start, asta dacă mai există meniul și dacă Start în mai zice luna asta.

1 thought on “microsoft clipchamp”

  1. Sigur ca este neplacut sa alegi ceea ce doresti sa pui pe laptopul tau dupa ce ai efectuat platile. Microsoft ar trebui sa inteleaga ca un software inutil instalat fara acordul utilizatorului nu este bine primit. Ar fi mai bine sa ofere utilizatorilor optiunea de a decide ce software adauga daca este disponibil in sistemul de operare. Acest lucru arasigura ca isi ofera utilizatorului servicii de calitate, in loc sa ii impuna un software de rahat pe care nu il doreste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *