windows și temp

Am vrut să fac backup azi ca omul prevăzător (imagine completă). Am avut inspirația să mă caut în TEMP înainte de asta că poate o fi ceva pe acolo și ar fi păcat să fac backup și la gunoaie. TEMP (al userului curent, acolo unde e gunoiul principal) e într-un folder ascuns privirii indiscrete deci au mai fost necesare cîteva clickuri ca privirea să bată pînă la el.

Ce am găsit acolo: 3.43GB de chestiuni. Avînd în vedere că nu sînt genul de om rău, care să reseteze calculatorul în timp ce se instalează service pack de windows sau visual studio, cred ca nu am vreo vină pentru mizeria permanentă adunată în folderul ‘temporar’. M-am enervat așa de tare că l-am golit înainte de a analiza cine lasă în urmă atîția giga de gunoi. Data viitoare o să mă uit, nu că mi-ar folosi dar poate vă interesează :-) (sigur că nu o să pot divulga chiar tot ce am acolo…). Presimt că nu peste mult timp se va aduna iar gigabytele acolo așa că nu voi avea mult de așteptat.

Primul meu HDD a fost unul foarte mare la vremea respectivă și avea 245MBytes (TEAC dacă a auzit cineva de harddiskuri făcute de ei). Eram grijuliu și aveam destul spațiu liber pe el (cîteva zeci de mega acolo…). Azi programele UITĂ 3.43GB iaca așa, în trecere, ca mucul de țigare românesc uitat din mers pe șosea.

Nu mai există rușine domnule…

2 thoughts on “windows și temp”

  1. unul dintre primele lucruri pe care le fac cind instalez un windows "curat" e sa schimb variabilele TMP si TEMP (la environment variables) sa-mi puna gunoiu in d:\temp
    cu ocazia asta am si eu placerea zilnica de a "duce gunoiu"

  2. Ah, tu esti dibaci dar sint programatori si mai dibaci care semi-hard-coreaza in feluri nebanuite folderul temp si te miri unde ajung in final. Si nu uita ca mai este un folder temp in windows. Noroc ca acolo nu se intimpla foarte multe chestii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *