windows 10 și familia mea/ta/sa

Ce s-a întâmplat cu setările din Windows 10 este peste puterea de înțelegere a omului normal. În fiecare săptămână ceva se schimbă la setări, parcă ar fi viu bată-l Dumnezeu! Semn clar că nimeni nu mai stăpânește echipa – prea multe personalități dăunează grav sănătății. Încercați de exemplu să creați un user cu cont local (nu Microsoft) în ultima aromă de Windows. Dacă o veți face după update-ul de miercuri, foarte probabil veți avea o experiență diferită de a mea dar sigur va fi o aventură memorabilă, fără finalizare.

În zbaterile mele de a crea un utilizator nou (local dacă mai contează) am ajuns și la acest ecran:

windows si familia

WTF se reîntoarce iar înapoi din nou, episodul XXL sau “Ce treabă are Windows cu familia mea”?

Clar e vorba despre familia tradițională, nu despre un concept abstract de genul workgroup pentru că “se face scriere” despre copii și despre siguranța lor, despre site-uri bune, despre jocuri și orar (nu oral mă porcule!).

Dacă era doar atât nu mă îngrijoram prea tare dar în afară de familie, Microsoft se ia și de “Alți oameni”, care nu sunt membri ai familiei mele, pentru care îmi oferă șansa logării pe calculatorul meu. Bun, niciodată nu mi-am pus problema să-i tratez atât de diferit pe cei care nu sunt în familie – mulțumesc Microsoft!

Partea halucinantă (ca să vorbesc ca la televizor) vine la final, ca în orice narațiune bine scrisă. Ultima precizare, la care puțini cred că ar ajunge cu lectura având în vedere câte litere au aruncat pe ecran scriitorii neo-irealiști de la MS, ultima precizare (ziceam) e halucinantă (ziceam)(oameni buni):

This won’t add them to your family. (Aceasta nu îi va adăuga la familia ta)

Ca într-un film de Tarkovsky, ultimele câteva secunde întorc pe dos tot ce ai crezut că ai înțeles din liniștea de 3 ore care le-a precedat: ori cineva e foarte foarte nebun ori totuși de la început nu era vorba de familia tradițională? Arta nu îți dă răspunsuri, te face să îți pui întrebări.

PS: sper că într-o sinergie cu rețeaua socială mondială, la următorul update de securitate, Windows să-mi permită printr-un checkbox (sau în ce se va fi transformat acesta) să adaug (anumiți!) utilizatori, cu mult drag, la familia mea.

1 thought on “windows 10 și familia mea/ta/sa”

  1. Mi se pare mult mai simplu si usor sa te casatereshti sau sa infiezi „pe windows”. Cel/cea pe care il/o adaugi la familia ta de fapt nu va fi adaugat(a) la familie. Deci e casatorie „fara urmari”. Sau nu inteleg eu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *