code::blocks

Tinerii de la liceul de informatică din târg învață în clasa a 9-a C++. Nu mă întrebați despre discernământul educatorilor, nu sunt medic.

IDE cu care își încep viitorii programatori educația profesională se numește Code::Blocks. Frumos::numele și nu doar el.

Așa arată o fereastră de dialog (deschisă la întâmplare) din Code::Blocks:

codeblocks

Cum credeți că va arăta interfața cu utilizatorul care va ieși de mâna viitorilor profesioniști care sunt expuși la așa ceva de mici? Nici eu…

3 thoughts on “code::blocks”

  1. Noua moda e sa lasi copiii sa faca ce vor, de la orice varsta, ca sa isi gaseasca de mici directia. Rezultatul este adulti fara empatie::sociala.

  2. Uită-te puțin la alinierea marginii din dreapta a textboxului Working Directory (cu D mare :) E subtila precum miscarea camerei din finalul unui film de Milos Forman. Ai vazut pixelul? Aia e să fii profesionist ! :)) Ai fi crezut că a greși de le-a aliniat măcar pe alea 4 cât de cât dar atenția autorului la detaliu sfidează vederea omului obișnuit.

  3. Eu ma tot lupt cu colegii din UK sa nu majusculam toate cuvintele din etichete (labels). Cred ca resistance is futile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *