despre opțiuni

Să zicem că așa ca mine ești preocupat ca datele despre viața ta personală să nu fie împărtășite cu oricine e dispus să dea 2 cenți pe ele. Rasă rară de papagal adică dar tot papagal pentru că folosești Google și ai în buzunar un telefon Android.

Dacă tot ești rasă așa specială, ai grijă să nu folosești niciodată localizarea activă oferită cu atâta generozitate de Google pentru că dacă o activezi ca să îți afli poziția, Google va ști la mod propriu fiecare pas pe care îl faci.

De fiecare dată când ai nevoie de locație, răspunzi cu mare atenție cu NU SUNT DE ACORD:

Screenshot_2015-08-15-15-28-53

Date anonime :))

De ce de fiecare dată? Bifează “Nu mai afișa” și ai rezolvat ar spune un papagal din altă rasă.

Uite de ce:

Screenshot_2015-08-15-15-28-58

Nu e posibil să decizi că nu vrei și gata, să fii scutit de agresiuni viitoare. Dacă nu mai vrei să fii deranjat cu întrebarea îți rămâne doar alternativa ACCEPTAȚI. E o lume liberă. Te-a pus cineva să folosești Android?

De fiecare dată când ai nevoie de locație ți se întinde capcana care are un singur sens, e ca o supapă, ca o trecere rotativă pentru numărarea vitelor care intră și ies din staul. Ai reușit să scapi acum, o să greșești data viitoare, în final tot acolo ajungi, singura opțiune e fără Android. Modul cum opțiunea dezactivează de fapt dreptul la a opta mie îmi dovedește disprețul șmecherului Google față de vita imbecilă cum sunt eu perceput de ei. Ceva doză de adevăr în părerea lor despre mine există, altfel aș șterge acum contul de e-mail pe care îl am la ei și aș aruncă fără urmă de regret telefonul Android în WC ca prim pas spre o viață mai frumoasă.

7 thoughts on “despre opțiuni”

 1. Apple iti arata in „title bar” cind o aplicatie iti citeste locatia in background. Mi se pare frumos.

  1. Și Android afișează o icoană în bara de sus când se întâmplă localizări adică mai tot timpul dacă ai localizare activă.

 2. Iar tot la Apple poti sa dezactivezi definitiv urmarirea prin locatie.
  Desigur, asta poate sa nu insemne absolut nimic :)

 3. Plus ca e o virgula in plus, dupa Google: „La Google, vor fi trimise…”
  Astfel de detalii mici dau o senzatie de superficialitate

 4. Revin cu o intrebare dintr-un alt context:
  -Ai instalat windows 10?
  -daca da, ai pus blocat deja in firewall ip-urile pe care win10 le contacteaza ca sa ii trimita pozele tale din vacanta?
  -daca da, care sunt aceste ip-uri? eu am o lista cu vreo 30, si am verificat ca la fiecare pornire a sistemului cu win10 sunt incercari pe ip-urile respective.

  Vreau o lista mai update-uita cu aceste ip-uri

  1. Nu am blocat nimic. Are rost? Dacă trimite fără să întrebe sigur nu se poate bloca din firewall, doar nu crezi că IP-urile alea sunt puține și fixe. Eu mă întreb de ce ești interesat dacă oricum îți scufunzi cu voluptate datele în aceeași „piscină” prin interfața OneDrive? Eu vreau să dezactivez TOTAL procesul Cortana. Interesant că nu e posibil. Nu apare la aplicații pornite la start, se deschide automat dacă îl închizi din task manager. De ce ar rula continuu dacă e explicit dezactivat? Nu credeam că Natela o să scufunde așa de adânc și de ușor Microsoft în cea mai fetidă mocirlă.

 5. Am activat-o pe Cortana ca sa se joace Lara cu ea.
  Pentru aia a trebuit sa-mi fac cont la Microsoft si neaparat sa ma loginez cu el. ne-am plictisit repede de Cortana care e mult mai slaba decit Siri de exemplu (care e slaba in sinea ei). Ca sa schimb de la loginarea fara cont Microsoft la aia cu nu a trebuit repornit Windows. Interesant a fost ca shared drives pt userul ne-windows nu au mai functionat. Poate trebuia sa rebootez orisicum. Ca sa schimb inapoi la login cu cont newindows a trebuit sa reporneasca windows (log-out + log-in).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *