ghost vs backup and restore 7

Am făcut testul promis: restaurarea cu Ghost v11.5 (veeechi) contra cronometru la întrecere cu Backup & Restore din Windows 7 SP1.

 

Windows 7: 20 de ore și ceva.

Ghost 11.5: 74 de minute.

 

Cam lent Ghost față de estimarea mea.

Oare ce ar avea “specialiștii” de la Microsoft de spus despre subiect? Sigur se poate inventa o scuză executivă bine fundamentată tehnic pentru a ascunde rușinea. Acuma nici să nu idealizăm pe băieții de la Symantec, nu de alta dar ei sunt vinovații principali pentru faptul că laptopurile cumpărate ani la rînd din magazine cu Windows preinstalat bootau nou-nouțe-din-cutie în 20-30-45 de minute (fără exagerare!) din cauza minunatului lor antivirus trial deci au și ei păcatele lor.

 

Pentru cei destul de maturi să fi apucat o epocă anterioară, întrebare ușoară fără niciun premiu: ce altceva (în afară de restaurarea sistemului meu) mai dura în general 74 de minute? Și nu vă gîndiți la prostii vă rog!

10 thoughts on “ghost vs backup and restore 7”

  1. Imi incerc eu norocul pentru intrebarea cu 74 de minute: momentul in care scriai un document in Word 5.0 si te anunta brusc in bara de jos: „Paginating…”

    ?

    1. Nu Tudor. Greșit :-) De fapt Word nu se descurca deloc rău la treaba asta. Lucrarea mea de diplomă avea 130 de pagini, multe figuri și obiecte OLE (sheeturi de excel de exemplu incapsulate transparent și direct editabile în pagini Word, cine mai știe așa ceva în 2012?) deci era un document relativ complex și cînd Wordului v2 îi venea, îl ținea sub 2 minute pe repaginare. Asta se întîmpla în 1993 pe un 386 la 40MHz (adică 0.04GHz) cu 4MB de RAM (adică 0.004GB). Ia încearcă-ți norocul cu Open Office Calc și fă resize la un grafic din 5000 de puncte pe laptopul tău cu 24G de RAM și după aia să mai vorbești de rău Word :-) Acuma serios vorbind nu știu nicio acțiune în Word azi care să dureze mai mult de o fracțiune de secundă. Deci altceva dura 74 de minute FIX!

  2. Nu mai am nervi de Open Office pentru urmatoarele 6 luni. Aseara am avut o aventura maxima cu linuxul meu 64 bit intrucat, in naivitatea mea, am crezut ca pot folosesc o aplicatie 32 bit, hahaha! Am scotocit de mi-am instalat pachetul potrivit, a mai dat jos 20 MB de librarii, am facut si un ldstat (pentru profesionisti) insa tot nu a mers pentru ca, tot in naivitatea mea, am ales o aplicatie care avea si interfata grafica dar fix din aia de care nu aveam eu, asa ca am mai downloaduit 85 MB de librarii si pana la urma a pornit. Mentionez ca programul avea 7 MB doar, si mi-a luat 30 de minute sa reusesc sa ii dau drumul. In timpul acelor 30 de minute de cautari disperate dupa numele exact al librariei (era libgtk-x11-devel.i686), m-am imaginat de multe ori folosind remote desktop si pornind programul cu un click… nu mai am nervi de open office.
    Clar nu aici era locul pentru toata istorisirea asta insa acuma ca mi-am spus of-ul nu mai e nimic de facut.

  3. Acuma am facut si legatura: in 74 de minute iti garantez ca pot porni 2 aplicatii oricare-ar-fi-ele pe orice-linux.

  4. Uite cine e destul de bătrîn :)) Anul trecut CD-ul a împlinit 30 de ani. Am un respect maxim pentru CD, designul lui, calitatea, scalabilitatea tehnologiei. A fost prea bun pentru consumatorul atît de rumegător motiv pentru care trebuie urgent omorît și înlocuit cu iTunes, cloud, abonament, lossy everything. Bravo Aburel, CD era răspunsul corect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *