frivolitati.it

Vă amintiți cum și-a făcut intrarea SIRI de la Apple în inimile fanilor? Lecție genială de psihologie populară. În afară de faptul că au reușit și cei de la Apple în final să reproducă o funcționalitate aflată de la început în Android și în Windows Phone, treabă care valorează cam 10% din nota finală pentru impresia artistică, băieții deștepți care au făcut SIRI (sau Siri?) au hardcodat vreo 20 de glumițe frivole în răspunsurile la tot atîtea întrebări cu formă fixă, predefinite, cu iz hazliu destul de subțire. După asta s-au dus pe scenă și au făcut show: Siri – răspune te rog spiritual la easter-egg &3A1FH. Siri s-a executat, a spus o glumă răsuflată și ziariștii din audiență s-au scăpat pe ei de extaz. Geniul mizanscenei nu s-a oprit aici: ziariștilor deja uzi li s-au strecurat și celelalte coduri care declanșau răspunsuri glumețe și efectul a fost peste orice așteptare – adică firesc: lume multă cu minte puțină recita spre telefon din lista de întrebări cu formă fixă și se prăpădea de rîs pe holuri cînd iTelefonul răspundea a suta oară același text umoristic. Showul avea aproximativ aceeași profunzime intelectuală dacă în sală se împrăștia gaz ilariant.

Penibilitatea frivolă reușește garantat dacă arunci cu ea în destulă populație înghesuită în spațiu strîmt.

Ce era azi Siri fără sceneta pseudoumoristică? O copie a unei funcționalități demult aflate în Android sau Windows Phone. După tot hazul isteric generat, potențat de înghesuiala din sală bineînțeles, Siri a devenit Motivul pentru care fanii abia așteaptă să le expire contractul ca să poată lua iPhone 5. Jos iPălăria!

siri_1 Și dacă tot veni vorba de Siri și umor nu pot să nu amintesc și singura glumă cu adevărat bună pe care a produs-o în mod evident involuntar: la întrebarea “care este cel mai bun telefon mobil din toate timpurile” răspunsul care le-a cam căzut fața autorilor prin inteligența și corectitudine a fost “Nokia Lumia 900 4G albastru de la AT&T”. Bineînțeles imediat ce “gluma” a fost raportată, Siri a fost operat și excesul de autoironie (numit bug) i-a fost cu succes extirpat.

Ați citit vreodată ceva despre Hadoop? E ceva software complicat, nu are rost să intru acum în detalii. Ați reușit să găsiți măcar o singură pagină generală despre Hadoop care să NU conțină detaliul frivol – drăgălaș despre elefănțelul de pluș al băiatului inițiatorului? De acum mi-e foarte clar: Hadoop a fost predestinat unui succes fulminant.

Siri: care e cea mai bună bază de date NoSQL distribuită din toate timpurile?

Cum Amazon DynamoDB??

6 thoughts on “frivolitati.it”

  1. Cred ca Apple au facut foarte bine publicitatea pentru Siri si in consecinta pentru iPhone 4s. Lumea a fost isterizata sa cumpere noul model de telefon cu toate ca imbunatatirile erau minime.

    1. Compari WP pe care îl ai și folosești cu Siri pe care îl ai și folosești sau pe care l-ai văzut la televizor sau la un coleg care are iPhone, iPad și Mac? Ca să ne dăm seama de context și de cît de corecte sunt condițiile în care compari.

  2. Compar WP care il am si folosesc cu iPhone pe care l-am vazut la televizor. WP stie numa sa translateze din voce in text si sa caute pe net stringul respectiv. Nu stie de exemplu sa-mi seteze o alarma la 12:45pm.

    1. Eu nu cred că e corect să compari așa. La televizor rufele sunt mai albe, dinții mai strălucitori, creditele avantajoase etc. Eu am comparat iPod gen.6 văzut „la televizor” și l-am cumpărat. După ce l-am cumpărat am constat cu maxim amar că nu există nicio legătură între ce se spune la televizor și ce e în realitate, mai ales în ce privește anumite firme (Apple fiind una dintre ele).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *