fonturi osx

Pentru că am fost de mai multe ori în situația de a căuta comparații între fonturi așa cum se randează în Windows relativ la OSX, am decis să postez aici o imagine explicită ca să fie mai ușor de găsit în caz că mai am nevoie pe viitor.

Avem mai jos capturi de ecran cu fonturile dintr-o pagină web randate în OSX, Windows și Linux. E adevărat că și OSX și Windows și Ubuntu nu se află la cea mai recentă versiune în captură dar versiunile sînt contemporane așa că o comparație se poate face. Să nu uităm că OSX este perfect dintotdeauna așa că versiunea lui nici nu e relevantă.

Așa arată pe ecran în toată splendoarea lui, textul afișat de OSX:

osxfont

2 thoughts on “fonturi osx”

  1. Am testat imaginea, dupa cum am discutat, cu colegul meu trivalent. Concluzia este exact cea la care te-ai asteptat! In Vista se vede prea ingrosat, insa fonturile din OSX se vad perfect.
    Avind in vedere cum sta situatia, nu am gasit de cuviinta sa obiectez pentru ca ar fi fost in zadar…

    Oricum, poate chiar asa e, cine stie. La fel cum unii oameni sunt vizibil deranjati de efectul ClearType pentru ca vad ceatza in jurul textului, poate asa si unii oameni „vad” perfect in OSX. Am cetit ca problema cu ClearType-ul in ceatza e subiectiva si e legata de modul in care creierul compune imaginea (???)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *