iarba verde din unirii

Timișoara, 2010. Relatare de la fața locului sau aproximativ.

Doi gardieni publici, transpirați și cu privirile încețoșate de soarele care le bate puternic în chipiu, hărțuiesc un străin care obosit probabil, s-a tolănit pe iarba din Piața Unirii (sper că nu e și asta rebotezată după vreun martir accidental). S-a pus jos bietul om epuizat de căldură și se odihnea. Nu și-a întins cortul, nu frigea o lebădă la proțap (nu ar fi avut de unde – decît dacă și-ar fi adus de acasă), nu scuipa pe jos semințe – nici nu cred că ar fi înțeles ce înseamnă asta.

Omul nu înțelegea ce i se întîmplă: gardienii publici, ca niște adevărați… comunitari, lătrau la el cu ură iar el se uita la ei speriat, fără să înțeleagă ce i se întîmplă sau ce făcuse rău. Nici nu avea curajul să se ridice – probabil văzuse la televizor la știrile despre România că dacă încearcă să fugă, riscă să fie împușcat.

unirii

Era acolo nu doar o barieră lingvistică ci și una culturală: în parcurile din Viena, Barcelona, Paris sau Berlin, cetățenii care plătesc iarba pot beneficia cinstit de ea. În Timișoara, “Mica Vienă În Mocirlă”, oamenii trebuie să ocolească iarba cu grijă, de frica miliției. De unde să fi știut bietul străin ce obiceiuri dubioase au băștinașii Mlaștinii Timișoarei?

Ar putea primăria să conceapă un semn grafic sugerînd “nu stați în fund pe iarbă”? I-ar ajuta pe comunitari în munca lor împotriva necivilizaților europeni.

7 thoughts on “iarba verde din unirii”

  1. Primaria ar putea cere ajutorul celor de la THN-TNS – pentru cateva zeci de mii de euro sigur le-ar nascoci un logo cu un fir de iarba verde sub o gheata amenintatoare.

  2. Chestia e ca ala care statea ca un impertinent pe iarba nu stie legea locului si, in cosecinta, nici nu a platit pentru iarba cea frumoasa. Sa nu ne vina ei noua si sa ne ofileasca iarba udata cu sudoarea poporului muncitor.

  3. parcurile, tapsanele, pardon… peluzile is administrate si obladuite de primarul cel far` de pereche?
    subscriu la cele scrise de Aburel! si statul intru odihnire e impertinent! auzi, sa stea unde oboseste! sa mearga la el acasa ori in cel mai aprop(r)iat hotel!

  4. @Aburel: am fost de acord cu tine, dar cu mrx nu pot fi, caci altfel nu ma mai plateste pentru contraopinie;;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *