ssd pentru o lume mai bună

Un efect secundar pozitiv (mai rar așa ceva) al SSD-urilor care implementează comanda TRIM (folosite cu un sistem de operare care o cunoaște, nu cu OSX) este că te simți ceva mai în siguranță cînd miliția îți sparge ușa și îți confiscă aparatu’ pentru că ai spart serverele NASA.

Cu un SSD cu TRIM și Windows 7, nu trebuie să-ți faci prea mari probleme despre fișiere șterse: ele nu vor putea fi recuperate cu nicio sculă de genul CIA UNDELETE FULL RECOVERY & Co. Ce e șters e bun șters.

Dacă ai spart cu adevărat serverele NASA e posibil să ai de ce te teme și în ce privește fișiere neșterse. Acolo un SSD cu TRIM nu ajută. Dar dacă ai spart cu adevărat un server de la NASA (nu știu de ce NASA pare o țintă ideală pentru povestirile despre spărturi de servere), probabil deja te-ai predat autorităților deci nu ai cum să citești blogul că doar nu s-a băgat net în biblioteca de la… autorități. Și dacă nu te-ai predat, miliția oricum nu are nevoie de dovezi atît de solide, ea știe, deci nu are rost să iei SSD cu TRIM doar pentru asta.

Acuma nu o luați ca pe o garanție: nu am idee cît de tîrziu șterge de fapt controllerul celulele declarate ca disponibile dar foarte probabil softurile care șterg complet (wipe) harddiscul nu mai sînt necesare în lupta cu ordinea de drept.

Mai bine stați liniștiți și nu spargeți serverele (de la NASA), cel puțin nu de pe calculatorul propriu. Mai bine luptați (folosind – de ce nu – și SSD-uri), PENTRU ordinea de drept. E mai original prin faptul că se întîmplă destul de rar în viața reală. Probabil îi veți impresiona cu adevărat pe prieteni în felul ăsta.

Notă: această pagină nu se dorește în niciun fel un ajutor sau îndemn pentru cei care doresc să spargă serverele (de la NASA). Ba din contră, îi rog să nu o facă. Să nu uităm că primul om care a ajuns în Lună a zburat cu NASA și că SSD-urile cu TRIM au și alte calități.

4 thoughts on “ssd pentru o lume mai bună”

  1. Inainte sa citesc postul tau eu am spart deja serverul (de la NASA) … atita doar ca nu era de la NASA ci de acasa si nu era serverul ci era o cana. Se pune?

  2. Aburel, sint putin curios, ce tehnologii ai utilizat sa spargi „serverul” ala?
    Au fost implicate forte gravitationale? Ai reusit sa stergi toate urmele? Ai incercat macar?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *