03:14

Am o problemă cu ceasurile. E ceva dubios. De multe ori se întîmplă să mă uit la ceas la ora 03:14. Simt transcendentalul problemei și mă îngrijorează că nu-i înțeleg implicațiile. O fi un semn? Oare ce vrea să mi se transmită? Și încă o observație interesantă: se manifestă doar cînd vine vorba de ceasuri digitale! Hmmm… Oare ce resorturi cosmice mă împing să mă uit la ceasuri digitale preferențial la ora PI?

Problemă ajutătoare (care mai rău complică lucrurile):

De prea multe ori – statistic vorbind – îmi sare în ochi numărul de înmatriculare KDX. Nu am vecini, colegi sau prieteni cu mașini cu numărul ăsta deci e clar că e ceva dubios la mijloc. Oare are legătură cu ora 03:14? Încă nu am stabilit dar investighez.

Ați pățit și voi de 100 de ori (100 e un număr generic) să nu găsiți ceva ce căutați EXACT atunci cînd aveați mai mare nevoie și vă grăbeați mai tare. De fapt ați pățit-o și cînd nu vă interesa foarte mult ceea ce căutați, și cînd nu vă grăbeați deloc, doar că atunci nu a fost ceva demn de ținut minte. Ați rămas în memorie doar cu situațiile critice, în care căutați ȘI nu găseați ȘI vă grăbeați, restul nu au contat și le-ați uitat. Data viitoare doar pe ele vi le veți aminti și doar atunci cînd situația e din nou critică. Asta va cimenta și mai mult în memorie impresia că e o coincidență prea neîntîmplătoare.

Știu că explicația e prea banală. Îmi cer scuze. Putea fi un blestem sau o avertizare divină. Puteați fi o secundă în legătură chiar și indirectă cu un plan existențial superior. Îmi pare rău dar vă anunț că nu a fost cazul.

Explicații posibile pentru problemele mele:

  • De ce PI? Aș fi putut vedea ora e (02:71) dar din păcate ora nu are 71 de minute. Ora 01:41 (radical-din-doi) nu mi se pare așa de rotundă… deci și dacă o văd nu îi dau mare importanță, e prea ordinară, există și radical din trei și radical din patru, nu poate fi un semn la fel de special ca și PI. Sigur mă ajută și faptul că nu mă culc la ora 22:00 (asta ar înjumătăți șansele să văd pe ceas ora preferată).
  • De unde KDX? E numele unui cîntec cîntat de Pet Shop Boys și care, întîmplător, mi se pare foarte potrivit de ascultat în mașină.

Și dacă toate semnele astea sînt de fapt un singur semn mai mare? Și dacă… ramuri bat în geam?

4 thoughts on “03:14”

  1. mie, fiind o fire mai simpla, mi s-a intimplat mai des sa vad 11:11
    dar parca nici aia nu o mai vad asa de des de cind mi-am luat ceas cu limbi

    ma intreb daca atunci cind e ora 3.14 nu cumva ceasul shtie ca e de fapt 3.14159265

  2. Sigur că un ceas de firmă știe mai mult decît 3.14. Nu cred că merge chiar pînă la 5-ul de la urmă dar cîteva zecimale în plus trebuie să știe, altfel cum l-ai deosebi de o replică originală?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *