fulgerat și infestat !

Cineva vă rog să le spună fericitelor de pe la știri: ciobanii sînt foarte rar fulgerați și asta numai cînd merg cu avionul. În rest, ciobanilor clasici li se mai întîmplă din nefericire să fie trăsniți.

Moda AH1N1 a mai adus una (care revine periodic): infestarea. Să le mai spună un om de bine cum e și cu infestarea asta: te infestezi cu șobolani, cu păduchi sau cu alți dăunatori. Cu viruși, dacă ai neșansa, te infectezi.

Fetelor: chiar voi scrieți știrile? Nu este un om acolo care să le scrie pentru voi? Poate cineva care să le citească înainte?…

PS: vă amintiți de limba română prea vulgară? Na, azi am auzit una bună (reală!):
Finul sînce te taur: pun pentru femei cînt îl peau părpații.

Afe Cesar !

7 thoughts on “fulgerat și infestat !”

 1. Deci cu H1N1 nu e de gluma, 30-50% din cei nevaccinati se infecteaza. Mai mult virusu e mortal la gravide si copii. Asta mi-a zis bunul meu prieten, doctorul pediatru, scolit la facultatile din Canada.
  Evident ca te pune pe ginduri si te sperie asa o treaba, mai ales daca ai nevasta gravida.
  Totusi ceva m-a alertat usor si l-am intrebat: "Cum ai masurat tu 30-50 la suta-ul asta?". Mie, fiind de formatie inginer, imi place sa ma aplec asupra numerelor si sa le inteleg semnificatia.
  Nu a clipit si mi-a zis "asta e procentul in tarile in care nu s-a distribuit vaccinul"
  Am zis "binem lasa". Evident ca el nu shtie nimic despre tarile respective, nici macar nu shtie daca ele exista cu adevarat dar se fac milliarde de dolari din vinzarea vaccinului in regim de panica.
  Uite ca dupa doua luni, a ajuns panica si in Romania. Intrebarea mea retorica e "de ce dupa doua luni?". Parerea mea e pt ca in primele doua luni a fost destula piata in tarile dezvoltate in care cu eftort de neglijat se poate vinde in cantitati uriase pt ca populatia e deja dresata sa raspunda la stimulii ashtia de panica.
  Romania, daca nu e deja acolo, spre situatia asta se indreapta, dar, din cauza de bani mai putini reactioneaza mai greoi.

 2. Deunazi imi povestea un amic intors de prin plimbari cu avionul. Aeroporturi diferite… ziare diferite. Se arata el incintat de cum scriu aia prin Marea Britanie, chiar si ziarele de sport il incintau (ca fel de a scrie)

  Asa ca, legindu-ma de scuza ta cu scrisul/cititul stirilor la tv, iti pun o intrebare grea: cine scrie stiri azi in Romania? Hai sa largesc si mai tare: Cine scrie azi jurnalistica in Romania?

  Precizare: nu fac pe vadana cu parul despletit care se plinge ca nu exista, domnilor si (sic) domnilor, jurnalism in Romania zilelor noastre! Vreau doar sa aflu ca sa pot citi.

 3. Nu stiu cine scrie dar SIGUR nu ne putem plinge ca valorile jurnalistice au emigrat, nu de alta dar nu aveau ce face pe alte plaiuri. Asa ca le avem pe toate (valorile), intacte, asa cum le-a nascut insusi poporul (care a dat masura valorii sale prin alegerea unui cirmuitor…. esential).

  Na, aia-s jurnalistii, nici mai mult nici mai putin. Citeste-l si tu pe care poti. Alege unu de la care sa nu te doara ochii :-)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *