Subiecte

18++

Vă prezint, în premieră pe țară, afișul din WC-ul de bărbați al unei clădiri de birouri moderne, în care își desfășoară activitatea firme de avangardă în domeniul IT printre care pot numi UBER-ul din localitate.

Așadar, puneți-vă ochelarii de soare și centurile de siguranță, așa arată instrucțiunile de utilizare din WC-ul bărbaților programatori ai secolului 21:

20171024_131734

Dacă vedeam afișul ăsta în WC-ul fermei de vaci de la Bulgăruș credeam că e umor. Acolo unde l-am văzut m-a blocat în situația de a nu reuși să rezolv problema pentru care am călcat pragul așezământului.

După ce m-am uitat și m-am uitat iar și m-am minunat cât de jos a ajuns meseria asta de inginer software (sau conexe), ca un adevărat profesionist am zărit bugul:

20171024_131804

Acum serios bă programatoare cult în cap care ești tu de ai lipit rahatu’ pe perete (și chiar nu știu cine e, poate fi chiar un coleg – doamne ferește!), alege dreq un font civilizat dacă tot faci declarații de opinie. Uitați-vă la ă comparat cu a. Dacă ar fi folosit Arial sau Tahoma era prea de porc, puteam crede că e fan Microsoft. Așa, a ales un font sau un OS unde… tot ce avem în loc de spirit e substituția.

Mi-e jenă pentru meseria pe care o practic ori de câte ori am nevoie să merg la WC la etajul 1 (pentru că la etajul 2 e ruptă cheia în ușă). Asta ca să nu zic lucrurilor pe nume că poate greșesc fontul. Pișa-m-aș pe ea cultură. Scuzați!

8 comentarii la 18++

 • Cred că din grabă au folosit „de grabă” în locul lui „degrabă”.

 • mrx

  Graba scuză „mijloace-le” dar nu lipsa de 6.66 ani de acasă.

 • ccrisan

  Dragul meu mrx: da, îmi cer iertare pentru greşala impardonabilă de-a alege un font cu buguri. Este clar dovada unei lipse de cultură „în cap” şi a celor 6.66 (?) ani de acasă.

  Ionuţe, pentru „de grabă” chiar ar trebui să-mi fie ruşine 🙂

 • mrx

  Nimic personal, chiar nu stiam cine e autorul deci mi-am permis sa fiu 100% necenzurat (stilul a fost ales special ca sa „rimeze” cu afisul). Acuma ca tot ne-am gasit pe calea undelor, a fost nevoie de afis? Intreb din curiozitate. S-au ivit cazuri de necunoastere? Au fost accidente atat de grave incat a trebuit documentat atat de explicit procesul? 🙂 Chiar nu e polemic raspunsul, scuze de deranj, repet nu a fost nimic personal nestiind persoana. Cat despre „adevaratul profesionist” din mine care a descoperit bugul, era autoironie, cei 2-3 care citesc de obicei o detecteaza.

 • Aburel

  @ccrisan: cum de ti-a venit sa folosesti expresiile alea intr-un poster?
  Eu imi inchipui ca doar un demers artistico-literar poate sa necesite asa exprimare. Era posterul o lucrare de arta?

 • mrx

  Stimati colegi, colaboratori, cititori si pretini, ma simt dator sa pun hartia igienica pe țambal: va rog sa va relaxati si sa defecati linistiti pentru ca urmeaza o noua postare, mult mai pozitiva, optimista, aproape solara, cu afisul de la alt etaj. Promit sa renunt la negativism pentru ca nu e productiv. Ar fi pacat sa generam un conflict de munca dintr-un pur exercitiu stilistic de miștocăreală. Asadar sfinctere relaxate va urez, episodul 2 e pe drum.
  Clarificare: ce m-a … minunat a fost necesitatea postarii pe perete in acel context/loc/mediu profesional, nu neaparat continutul.

 • ccrisan

  Sunt zile în care nu pot să exprim cât de multă nevoie este de acele afişe. Acum vreo două săptămâni, spre exemplu, cineva se pişase pe jos; nu făcuse deloc în vasul de wc sau în pisoar. La sediile vechi avem antecedente mai maronii. Dar până la urmă ai dreptate: oricum nu contează afişul.

  P.S. cum fac să mă anunţe pe mail la comentariile noi de aici?

 • mrx

  @ccrisan: am aflat din surse indepedente ca accidente s-au intamplat (mi-e greu sa imi imaginez cum poti sa faci asta accidental). Ceea ce inseamna ca afisele au o explicatie. Daca ma gandesc si mai bine (ca e dimineata si sunt odihnit), daca programatori sau ce or fi care lucreaza acolo fac pe langa… atunci probabil formularea din afis e ok fiind pe limba publicului țintă. Nu fontul m-a facut sa zic ca mi-e jenă și să mă leg de cultură ci locul și rolul afișului. De unde se vede ca nu avem o meserie usoara… Ca sa primesti mail cred ca ar trebui sa iti faci user. Nasol dar asta e singura metoda sa mai tai din spam (si asa sunt vreo 190 de useri spam de cand i-am sters ultima data). Nu am gasit sa ai user.

Comentați

 

 

 

Puteţi folosi aceste etichete HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

captcha: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux