cortana: e frig la timiayoara?

În timp ce titanicii aitiului se întrec în despuirea surselor a nu știu ce sisteme de inteligență artificială, când Cortana se ia la trântă cu Siri în glumițe care mai de care mai artificial de inteligente, Bing – fratele lor mai mare și sursa lor de înțelepciune brută nu prea știe să scrie:

timiayoara

Păi cum, parcă Bing era simbolul conversiei Microsoft din nu mai știu ce dinozaur monopolist în… nu mai știu ce nondinozaur neapărat prietenul cel mai bun al opensourceului din cloud și cu Apple și cu toată India la un loc – de ce nu? Și cu privacy – era să uit.

Ce încredere să mai am eu cetățeanul onest că mă spionează competent corporația asta dacă nici numele orașului meu nu știe să-l scrie?

Ai zice că are probleme cu diacriticele Bingul nostru sau poate chiar le are (așa și arată, a UNICODE trecut prin gura îndulcită artificial a Cortanei și lăsat fără câțiva bițișori) dar tot Bing, în maps de data asta, în aceeași zi, la aceeași oră, pe același Windows, în același browser și pe același port 80 (pentru transparență – cine are ceva de ascuns?) știe totuși cum se scrie Timișoara:

Probabil că fetele de la redacția meteo sunt mai neglijente.

La atâta inteligență artificială și deep learning (era să zic altceva) ce curge pe conductele informative americane nu e posibil să citim și noi un text scris corect? Nu mai știe nici dracu’ ce e prin norișorii aia. Sau poate știe Cortana dar nu spune – pe ea o interesează mai mult să afle.

1 thought on “cortana: e frig la timiayoara?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *