Subiecte

kilo lima foxtrot

selena Vă mai amintiți de undele scurte și de Radio Europa Liberă?

Pe vremea cînd încercam să ascult pe unde scurte Europa Liberă sfidînd legile fizicii, în ciuda bruiajelor și a receptoarelor radio de cea mai proastă calitate imaginabilă, destul de des dădeam peste niște posturi de radio unde se recitau continuu și monoton cifre și litere aparent fără sens, probabil niște coduri – asta dacă nu erau pur și simplu un mare mișto de opinia publică mondială și nu numai.

Azi, moderînd spamul de pe blog, unul din comentarii mi-a amintit de războiul rece și de undele scurte. Comentariu arată așa:

O 61T 94W 79B 52M 93C 61C 76B 55Y 26M 45B 28Y 26H 05M 88Q 14

Pare suspectă grupa 88Q.

Spionii din ziua de azi nu ar mai avea nevoie să transmită pe unde scurte.

Adevărul e că folosind o metodă de criptare și o cheie bine alese, mesajul de mai sus poate fi decodat în orice fel deci ar putea conține cine știe, chiar și alcoolemia prezidențială medie pe ultimele 6 luni cu 12 zecimale aproximativ exacte (hîc). Sper să nu fie chiar asta informația codată mai sus și să fiu arestat pentru divulgarea unui secret nu mare de stat.

3 comentarii la kilo lima foxtrot

Comentați

 

 

 

Puteţi folosi aceste etichete HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

captcha: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux